Győző és a disznók

teo
2016.07.19.
Gáspár Győző bekerült az újságba. Illetve nem ő, hanem a disznói. Na jó nem az ő sertései, hanem az unokahúgának a malacai. Egészen pontosan persze sosem voltak disznói, de ennek ellenére – vagy ezzel együtt is – ott van a lapok hasábjain Győző és a sertések. Így együtt. És egy 50 milliós lopás, meg egy 200 ezre jutalom. A rablásról annyit tudni, hogy valamikor idén történt. Július 19-e van...

Szerkesztett szabadság?

teo
2016.05.13.
Egészen érdekes dologgal vádolták meg a Facebookot. A cégtől távozó munkatársak arról beszéltek, hogy az oldalon szerkesztik a legnépszerűbb bejegyzéseket gyűjtő topicot és érdekes módon a liberális média tartalmait helyezik előtérbe a konzervatív oldalakkal szemben. A helyzetet az teszi igazán különössé, hogy az Egyesült Államokban éppen választási kampány van.

Budapest vs. Bukarest

teo
2016.05.09.
Tényleg vannak olyan dolog, amikkel nem viccelünk és ezek közül csak az egyik a medve. A másik meg a Budapest–Bukarest megtévesztő hasonlóságú hangzása, írása. Ma a Nemzeti Sport címlapja szórakozik ezzel egy kicsit a győri női kézilabda BL-döntő után. A vereség önmagában fájdalmas, egy hülye vicc csak tetézi a bajokat.

Az újságírás legalja...

Elhunyt egy riporter. Fiatalon, mindössze 46 évesen hagyta el a szeretteit. És van egy olyan internetes oldal, ami feladatának érezte, hogy információira hivatkozva – forrás persze nincs – azt állítsa az elhunytról, hogy kábítószeres volt. Mi van itt? Miért téma ez? Mi közünk nekünk ehhez? Két kattintásért már mindent lehet? Elképesztő, ez az újságírás legalja.
Címkék: tv2

Hunvald alpolgármesterét díjazta a Népszabadság

teo
2016.04.08.
Kiváló felkészültséggel és némi szerencsével Gergely József lágymányosi olvasó nyerte a Népszabadság népszerű Kvízszabadság című játékát. Micsoda öröm és véletlen, hogy Fortuna istennő rámosolygott! A boldog hatvannyolc éves nyugdíjas villamosmérnök – mint írja a lap - nem is emlékszik már pontosan mikor fizetett elő először az újságra, mert annyira régen volt.
Címkék: népszabadság

Tvrtko hattyúdala

teo
2016.02.29.
Vujity Tvrtkót múlt pénteken kirúgta a TV2. A hírt nagyon sokan felkapták, hiszen az átalakulóban lévő csatorna ezúttal egy emblematikus alakjától vált meg, méghozzá egy igen gyors döntéssel. Hibát követtek el a vezetők? Vagy Tvrtko hibázott, amikor egy interjúban nyilvánította ki személyes érzéseit Berki Krisztiánnal kapcsolatban?
Címkék: tv2, vujity tvrtko

Bulvár show – NSO

teo
2016.02.17.
Világunk bulvárosodásának úgy tűnik nem lehet ellenállni. A nagy múlttal rendelkező médiumok egymás után vállalnak egyre színvonaltalanabb írásokat a kattintásszám megtartása érdekében. Úgy tűnik, az évszázados múltra visszatekintő Nemzeti Sport online felülete is elesett a nemes harcban.

Még bulvárabb tévé lesz a TV2-ből?

teo
2016.02.09.
Az ország második legnagyobb kereskedelmi csatornájának átalakítása újabb állomásához érkezett. Az új tulajdonosok Kökény-Szalai Vivient nevezték ki a TV2 hírigazgatójának, aki eddig leginkább a bulvár világában mozgott. Azonban mit jelenthet ez a csatorna jövője szempontjából?
Címkék: andy vajna, tv2

Star Wars - A meghökkentő Erő

Mindannyian tudjuk, hogy a médiának nagy hatalma van, amit sok esetben arra is kihasznál, hogy befolyásolja az erre fogékonyabbak gondolkodását, véleményét. Valami hasonló történhetett a legújabb Star Wars film kapcsán is, amiről a sajtó 99%-a szinte csak jót írt. Pedig...
Címkék: kritika

2015 a magyar médiában 4. rész

teo
2015.12.30.
A 2015-ös év végéhez közeledve úgy gondoltam, hogy ideje lenne röviden összefoglalni azon fontosabb eseményeket és témákat, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták idén a magyar médiára. A rövid összeállításban a gazdaságtól kezdve, a sporton át a politikáig minden szerephez jut majd. Most pedig eljutottunk a sorozat utolsó részéig, ami az októbertől decemberig tartó igen kalandosra sikerült időszakot öleli fel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?