Blogolj!

Szélsebesen lapátra tették a Médiapiac szerkesztőségét

Az új tulajdonos, Boros Bánk Levente politológus nem sokáig teketóriázott.

Boros Bánk Levente. Fotó: Hirado.hu

Útilaput kötött a Médiapiac nyomtatott lap és a mediapiac.com online újság teljes stábjának talpára az új tulajdonos. A Media1 információi szerint egy értekezlet keretében bocsátották el a teljes szerkesztőséget és egyéb munkatársakat (összesen legalább hat főt), nem sokkal azután, hogy tulajdonosváltás történt.

A sajtótermékeket Boros Bánk Levente politológus, a Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Központ igazgatója vásárolta meg.

„Terveink szerint elsődleges információforrássá kell a lapnak válni, egyes médiapiaci, de politikailag releváns témák is nálunk jelenhetnek majd meg először. Ebben segítségünkre lesz a Médianéző Központ és a Nézőpont Intézet által felhalmozott szakmai know-how és tudástár, valamint a lapban publikáló, szakmailag elismert újságírók”

– ígérte a Magyar Nemzetnek adott interjúban az új tulajdonos. Boros Bánk Levente úgy fogalmazott, céljuk, hogy független, szakmai értelmezését adják Magyarország és a világ médiapiaca működésének, ez az ars poeticájuk. „Eddig ugyanis elsősorban a balliberális narratíva érvényesült ebben a kérdésben, akár a hazai kontextust, akár a magyar médiapiac nemzetközi megítélését nézzük” – tette hozzá.

Az online felület már megújult, az új tulajdonos ígérete szerint az első lapszámukat digitális formában juttatják el az érdeklődőknek november elején, s úgy tervezik, év vége előtt megjelentetnek egy már nyomtatott lapszámot is.

Fotó: mediapiac.com

Hogy kik lesznek a szerzők, azt viszont nem tudni, mert az impresszum jelenleg teljesen üres.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/101414/pics/lead_800x600.jpg
Boros Bánk Levente,Médiapiac
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?