Blogolj!

Megdöbbentő: Dull Indexe nemet mondott a székely ügy támogatására!

A kirúgott főszerkesztő számára nem volt hírértékű a Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiók védelmét célzó európai uniós kampánya. Mérhetetlen magyarellenességről tett tanúbizonyságot a „függetlenobjektív mártír”, az Indextől elbocsátott Dull Szabolcs – robbantotta a bombát Pesty László.

Azt üzente, nincs hírértéke a székelyek aláírásgyűjtésének...

Ennyit akkor a „függetlenobjektív” Indexről és „nagyondenagyonigaziújságíró” kirúgott főszerkesztőjéről...

Megdöbbentő dolgot árult el a Vasárnapnak adott interjújában Pesty László, a Székely Nemzeti Tanács bő másfél héttel ezelőtt újraindított aláírásgyűjtésének, európai polgári kezdeményezésének kampányfőnöke. A szakember közölte, a honi médiában gyakorlatilag mindenki a nemes székely, magyar ügy mellé állt – kivéve, na nem a gyevi bíró, hanem: az Index. Kivéve Dull Szabolcs... (Igen, az a Dull Szabolcs, aki annyira politikamentes és autonóm szakmai, hogy pletykák szerint Gyurcsányné Dobrev Klárának sírta el bánatát, és vele cseverészik/cseverészett a jövőről...)

„Dull Szabolcs kirúgását megelőzte egy kis konfliktus: amikor 10 napja újraindítottuk a kampányt, az egész magyar sajtó jobbról és balról egyaránt partner volt, írt rólunk, mind a székely kezdeményezésről, mind a kampánynyitásról, kivéve Dull Szabolcsot, aki azt üzente nekem: 'ennek az ügynek nincs hírértéke'

– idézi föl a történteket a lapnak Pesty László.

„Az európai kisebbségek támogatásáért, köztük a ma is számos jogfosztást és elnyomást megélő székelyekért indított kampánynak pedig óriási jelentősége van a kisebbségben élő népcsoportok életében Európa-szerte. Én hatszemközt valóban kifejeztem nemtetszésemet, hiszen ezzel komolyan hátráltatta a székely lobbit, mivel több mint másfél milliós elérésű online felületről beszélünk. Számunkra hatalmas segítség lett volna, ha ők is támogatják az ügyet”

– mondta a kampányfőnök, aki elárulta: július 17-én kértek támogatást személyesen az akkori Index-főszerkesztőtől, amelyet ő írásban utasított vissza. Dull azt írta, „hello, nem élünk ezzel” rántotta le a leplet a felrobbantott Index-vezetés magyarellenes működési gyakorlatáról, a nemzeti (sors)kérdésekkel szembeni szégyenteljes érzéketlenségéről a szakember.

Dull Szabolcsot egyébként július 22-én rúgta ki az Index főszerkesztői posztjáról a tulajdonos, illetve az igazgatóság. Amúgy, ha már így állunk: szíve joga, megteheti, bármikor. A klasszikusok után szabadon: na és?

Ha valaminek, hát ennek a pitiáner ügynek bizonyosan nincs hírértéke, ha magyar kisebbségek, a székelység jövőjét tesszük a mérleg másik serpenyőjébe...

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/98347/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Dull Szabolcs,Index.hu,Pesty László,petíció,Székely Nemzeti Tanács,Vasárnap
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?