Blogolj!

Bodolai szerint Dull szándékosan verte szét az indexet

Súlyos dolgokkal vádolja Dull Szabolcsot Bodolai László egy zárt internetes fórumon - tudta meg az origo. A lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke szerint a kirúgott föszerkesztő üzleti titkokat továbbított a konkurenciának.

Bodolai azt állítja, hogy Dull már egy hónapja tudott az úgynvezett "Gerényi tervről", ami miatt az index az úgynevezett barométerén veszélyes kategóriába sorolta magát. 
A barométer átállítása után Bodolai felhívta Dullt, hogy a Gerényi terv nincsen napirenden és meghívta őt és a szerkesztőség vezetőit egy sörözésre. De vasárnap a 24.hu újságírója olyan dolgokat kérdezett Bodolaitól, amit csak Dulltól tudhatott.

Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki.

írta Bodolai.

Bodolai ezután csak titoktartási szerződéssel volt hajlandó beszélni a szerkesztőség vezetőivel, mert mindent elmondtak a 444.hu-nak. Ezért és mivel az index.hu azt hirdette magáról, hogy bele próbáltak avatkozni a függetlenségébe, a hirdetők is elkezdtek ingadozni.

Bodolai ezért felkért egy nemzetlözi ügyvédi irodát, ogy készítsen egy auditot a vezetői felelősségről. Ennek az lett az eredménye, hogy "Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat ha fejre áll a cég".

Ezért rúgta ki Bodolait, aki viszont fellázította az egész szerkesztőséget. 

Felmondási hullám söpör végig az Indexen

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Dull Szabolcs főszerkesztő menesztésére hivatkozva pénteken több mint nyolcvanan döntöttek a távozás mellett. Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a tulajdonos, illetve az igazgatóság szerdán rendes felmondással menesztette az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. Pénteken kiderült, távozik az internetes laptól a szerkesztőség vezetése és gyakorlatilag az összes újságíró is.

Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető.

- fejezi be a bejegyzést Bodolai.

Címkék: Index.hu
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/98201/pics/lead_800x600.jpg
Index.hu
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?