Újabb szomorú rekord
2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett.
Blogolj!

Felmondási hullám söpör végig az Indexen

Dull Szabolcs főszerkesztő menesztésére hivatkozva pénteken több mint nyolcvanan döntöttek a távozás mellett.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a tulajdonos, illetve az igazgatóság szerdán rendes felmondással menesztette az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. Pénteken kiderült, távozik az internetes laptól a szerkesztőség vezetése és gyakorlatilag az összes újságíró is.

Kirúgták az Index főszerkesztőjét

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Dull Szabolcs december óta töltötte be a főszerkesztői posztot az Indexnél, most a pozíciója egyelőre betöltetlen marad.

„Kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint hetven munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását”

– olvasható a hírportálon megjelent közleményben, mely kilátásba helyezi, a távozók listája bővülhet (bővül is - a szerk.), mivel jelenleg többen szabadságon vannak.

A döntésük indoka, hogy

„Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába”.

A Magyar Hang információi szerint sem a Bodolai László által kinevezett Szombathy Pál, az Index.hu Zrt vezérigazgatója, sem pedig Sztankóczy András igazgatósági tag nem folytatja a munkát a cégnél a szerkesztőségnél történt tömeges felmondásokat követően. A portál értesülései szerint a belső fórumokon mindketten világosan kijelentették, hogy nem fognak az Indexnél dolgozni, ha a szerkesztőség befejezi a munkát. 

Címkék: Index.hu
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/98165/pics/lead_800x600.jpg
Index.hu
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Apáczai 2020-07-24 22:02:51
A Momentum ugyan onnan kapta a direktívát, ahonnan Bangóné.
+Feküdjünk le, tegyük a kezünket a tarkónkra. Ütés lesz a felvétele,"
Most pedig:
"Mondjanak fel a szerkesztőség tagjai, vádoljuk a FIDESZ-t, szervezzünk tüntetést a sajtószabadság védelmében, majd mindenki visszavonja a felmondását, és elmondhatjuk, hogy a tüntetés hatására meghátrált Orbán Viktor." Az egészről készüljenek videó felvételek, amik majd bejárják az EU TV adásait.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?