Blogolj!

Felmondási hullám söpör végig az Indexen

Dull Szabolcs főszerkesztő menesztésére hivatkozva pénteken több mint nyolcvanan döntöttek a távozás mellett.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a tulajdonos, illetve az igazgatóság szerdán rendes felmondással menesztette az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. Pénteken kiderült, távozik az internetes laptól a szerkesztőség vezetése és gyakorlatilag az összes újságíró is.

Kirúgták az Index főszerkesztőjét

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Dull Szabolcs december óta töltötte be a főszerkesztői posztot az Indexnél, most a pozíciója egyelőre betöltetlen marad.

„Kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint hetven munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását”

– olvasható a hírportálon megjelent közleményben, mely kilátásba helyezi, a távozók listája bővülhet (bővül is - a szerk.), mivel jelenleg többen szabadságon vannak.

A döntésük indoka, hogy

„Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába”.

A Magyar Hang információi szerint sem a Bodolai László által kinevezett Szombathy Pál, az Index.hu Zrt vezérigazgatója, sem pedig Sztankóczy András igazgatósági tag nem folytatja a munkát a cégnél a szerkesztőségnél történt tömeges felmondásokat követően. A portál értesülései szerint a belső fórumokon mindketten világosan kijelentették, hogy nem fognak az Indexnél dolgozni, ha a szerkesztőség befejezi a munkát. 

Címkék: Index.hu
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/98165/pics/lead_800x600.jpg
Index.hu
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Apáczai 2020-07-24 22:02:51
A Momentum ugyan onnan kapta a direktívát, ahonnan Bangóné.
+Feküdjünk le, tegyük a kezünket a tarkónkra. Ütés lesz a felvétele,"
Most pedig:
"Mondjanak fel a szerkesztőség tagjai, vádoljuk a FIDESZ-t, szervezzünk tüntetést a sajtószabadság védelmében, majd mindenki visszavonja a felmondását, és elmondhatjuk, hogy a tüntetés hatására meghátrált Orbán Viktor." Az egészről készüljenek videó felvételek, amik majd bejárják az EU TV adásait.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?