Blogolj!

Tizenhat év után költözik a Sport TV-ről az amerikai foci

Dorogi László

A nemrégiben induló Arena4 csatorna lecsapta a Sport TV kezéről az észak-amerikai futball-liga közvetítési jogait.

Újabb jelentős sportközvetítési jog került a nemrégiben indult Arena4 sportcsatornához, az eddig az AMC érdekeltségében álló Sport televízióról a Network4 csoport vásárolta meg az NFL közvetítési jogait - számolt be az Index hétfőn.

A Sport TV 2004 óta közvetítette az NFL-t Magyarországon, ez volt az egyik legrégebben ugyanazon a sporttelevízión látható nemzetközi bajnokság itthon. Az Index úgy véli, a Sport TV a koronavírus-járvány miatt nem hosszabbította meg az idén lejáró jogokkal kapcsolatos szerződését, ugyanis az sem biztos, hogy elindul szeptemberben a következő szezon.

A Sport TV egyelőre nem reagált a kiszivárgott hírekre, az Arena4 viszont már hivatalos közleményben is jelezte, hogy megállapodást kötöttek az NFL-lel.

"A szerződés eredményeként a jövőben Magyarország legújabb sportcsatornája, az ARENA4 sugározza az NFL mérkőzéseit. Az ősszel induló online platform, az ARENA4+ pedig további kiegészítő szolgáltatásokat kínál majd az NFL rajongóinak.
A közelgő NFL-szezon alatt az ARENA4 az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést közvetít élőben, és a rájátszás összes találkozóját, valamint a Super Bowlt is élőben sugározza. Ezen túlmenően a Network4 a szezon folyamán hetente jelentkező stúdióműsort is készít, melyben az NFL aktuális eseményeiről számolnak be"

- írják közleményükben.

Ami aggasztó lehet az amerikai futball honi rajongói számára, hogy a csatorna egyelőre csak a Vodafone-UPC szolgáltatónál, valamint pár kisebb kábelszolgáltatónál elérhető, miközben a Sport TV lefedettsége közel száz százalékos. Arról sem szól a fáma egyelőre, hogy a másfél évtizede az NFL magyar hangjának számító Faragó Richárd átigazol-e az Arena4-hez, vagy pedig új hanghoz kell az NFL-fanoknak társítani a sportot. 

Frissítés: nem sokkal az Aréna4 után a Sport TV is közleményt adott ki, amelyben leírták, büszkék arra, hogy 16 évvel ezelőtt elkezdték megismertetni az országgal az amerikai futballt, de az egyre növekvő közvetítési díjak miatt nem tartották ésszerű döntésnek beszállni a licitversenybe.

"A televíziós sportjogokért zajló versenyben az árak folyamatosan növekednek, de ésszerű üzleti vállalkozásként működve a Sport TV nem akart a már eleve jelentősen megemelt árajánlatunknál még magasabb összeget kínálni az NFL-közvetítési jogaiért"

- írta a csatorna.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/97292/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?