Blogolj!

Lemondott az Index.hu Zrt. vezérigazgatója

Pusztay András lemondásáról a Kreatív értesült Bodolai Lászlótól, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Bodolai közleményében azt írta:

Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.

Az Indexről még vasárnap kerültek ki olyan hírek, hogy függetlenségük mutatója a „veszély” fázisába került, mivel az Indexet tulajdonló cél igazgatósága egy javaslat szerint külső cégekbe szervezné ki a rovatokat.

Egy nappal később már Dull Szabolcs főszerkesztőt eltávolították a lap igazgatóságából (bár a főszerkesztői posztja megmaradt), mert „belső döntéseket hozott nyilvánosságra. A

Ződi Zsolt, Pusztay András utódja a  Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, emellett a Miskolci Egyetem jogi karának docense.

Pusztay András lemondásának hátterében az áll a 444.hu értesülése szerint, hogy olyan igazgatósági határozat született a múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani.

(borító: Koleszár Adél)

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/96737/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?