Blogolj!

John Cleese szerint hülyeség a Waczak szálló cenzúrázása

Sorra törölnek sorozatokat/filmeket a bennük található rasszista felhangok miatt. Erre a sorsa jutott a Waczak szálló is, amiről persze a sorozat egykori főszereplőjének, Jonh Cleese-nek is megvan a véleménye.

Ahogy már mi is megírtuk, a Waczak szálló A németek című epizódját törölte a UKTV streamingszolgáltató, mert háromszor is elhangzik benne az a bizonyos „N betűs szó”.

Nos, erre reagált Cleese, aki igen egyszerűen elmagyarázta, hogy mi is történik abban az ominózus részben:

Az egyik dolog, amit az utóbbi 180 évben megtanultam, hogy az emberek humorérzéke nagyon sokféle. Vannak, akik megértik, hogy ha ostobaságokat adunk valaki szájába, akit ki akarunk figurázni, akkor nem a nézeteiket közvetítjük, hanem kigúnyoljuk”

– majd hozzátette, a szóban forgó epizód rasszista Gowan őrnagy alakja gúnyosan van ábrázolva, ami nem azt jelenti, hogy egyet értene a sorozat a mondanivalójával, hanem pont ellenkezőleg.

Cleese véleménye szerint a szolgáltatónál azért döntöttek így, mert sokan féltik az állásukat és nem akarnak belebonyolódni ebbe a kényes témába. Hozzátette azt is, hogy bár a Black Lives Matter-mozgalom céljaival egyetért, de szerinte ezek a cenzúrák feleslegesek.

A streamingszolgáltató szóvivője az esetről azt mondta, hogy addig nem lesz műsoron a sorozat szóban forgó epizódja, amíg azt felül nem vizsgálják, ahogy azt a régebbi tartalmakkal rendszeresen meg szokták tenni.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/96249/pics/lead_800x600.jpg
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?