Blogolj!

Költségvetési csalás miatt vádat emeltek Hajdú Péter korábbi cégénél

Ragnar Volarus

A Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette a Magyar Hangnak, hogy eredményes volt a négy évig tartó nyomozás Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél.

A cég ellen 2016 tavaszán indítottak nyomozást az adóhatóság nyomozói - akkor még Hajdú Péter vezette a vállalkozást -, ez zárult most vádemeléssel. A Főügyészség két férfival és egy nővel szemben emelt vádat, ám a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt nem árulhatják el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

A vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége. A vádlottak áfát csaltak, 0 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hajdú Péter a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető. Ezután a Bors megtalálta kárpátaljai otthonában a nőt, aki elmondta, hogy nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük. A nő egyébként meglehetősen szerény körülmények között él, idénymunkából tartja fenn magát.

A Magyar Hang azt írja, áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a Frizbi Entertainment Kft. neve mellett 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van.

Címkék: Hajdú Péter
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/96243/pics/lead_800x600.jpg
Hajdú Péter
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?