Blogolj!

Magyarázat a liberális mainstream média elferdített igazságához

Dorogi László

Bár tudom, hogy nem szorul rá, mégis a megbélyegzett és eleve elrendelten elítélt futballtársadalom védelmére kell kelnem.

A magyar foci színvonala szar, a magyar bajnokságban futballozó játékosok szarok, meg egyébként is, ebben az országban minden szar - ezt a tévképzetet erősítik lépten-nyomon a függetlenobjektív orgánumok. Vak és szellemileg elmaradott sem vagyok, világos hát számomra is, hogy a magyar futball jócskán túllépett a zenitjén és nem nyugat-európai csúcstermék a piacon. Most már viszont tényleg elegem van abból az attitűdből, amit a honi balliberális sajtó - nyilvánvalóan az Orbán-fóbiájára visszavezetve - a labdarúgással szemben tanúsít. Ez sem több szimpla boszorkányüldözésnél.

Nézzünk meg két hírt az elmúlt huszonnégy órából.

"Megrovást kapott a Fradi-csatár, aki pólóján emlékezett meg George Floydról - A norvég Tokmac Nguen Felcsúton mutatta pólóját"

- hirdeti az Index címlapja.

"Vasárnap a Fradi dél-szudáni származású középpályása, Tokmac Nguen Chol is megemlékezett a minneapolisi rendőrök által megölt George Floydról. Miután a 17. percben gólt lőtt a Felcsútnak, felrántotta a mezét, ami alatt egy felirat állt: Justice for George Floyd. De a Magyar Labdarúgó Szövetség nem volt oda a gesztusért, a hétfőn megjelent közlemény szerint a Fegyelmi Bizottság a ruházatán viselt tiltott feliratárt írásbeli megrovásban részesítette a játékost"

- süvíti a 444.hu.

Mielőtt a demagógia oltárán áldozott szent kommentháborút indítanának a felvilágosult baloldali trollok "abuzifociazokamindennek" felkiáltással - tudom, ezzel már elkéstem -, kínálok egy gyorstalpalót számukra az első blikkre egyszerű hírnek álcázott, ám demagóg szöveg értelmezéséhez.

1. Felcsút nem a polgári gondolkodás és jobboldali politizálás Mekkája, bármennyire is szeretné ezt erősíteni a balliberális média. A Ferencváros légiós labdarúgója nem azért mutogatta éppen Felcsúton feliratos dresszel eltakart felsőtestét, mert éppen ott akarta, hanem azért mert történetesen ott kellett elvégeznie a munkáját. Élek a gyanúperrel, szóba sem kerül a dolog, ha nem ott teszi meg.

2. A ferencvárosi csatár nem azért kapott megrovást a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, mert a brutális rendőri intézkedés következtében meghalt George Floydra emlékezett trikójával. Azért kapott figyelmeztetést, mert alapvetően az a szabály, hogy a futballisták öltözetén nem szerepelhet semmilyen rejtett vagy nyílt politikai tartalmú üzenet. Ez a szabály, ezért figyelmeztették a labdarúgót. Meg is bírságolhatták volna egyébként a szabályszegésért, de csak figyelmeztettek. Azt már nem is merem hozzátenni, hogy a nyugat-európai topbajnokságokban hasonló módon emlékező játékosok egytől-egyig megkapták a figyelmeztetést saját szövetségüktől, amelyekre most szintén a komplett liberális világ gyűlölete zúdul.

3. Sem a Magyar Labdarúgó Szövetség, sem más nemzetek futballszövetségei nem rasszisták azért, mert figyelmeztették a dresszükön üzenő labdarúgókat. Mert még egyszer hangsúlyozom, nem azért róttak meg őket, amiért a Floydot ért igazságtalanság ellen tiltakoztak, hanem azért, mert rossz helyen és rossz időben tették meg ezt.

Olvassunk a sorok között, kérem.

Címkék: 444, Index.hu
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/95766/pics/lead_800x600.png
444,Index.hu
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?