Blogolj!

Mélyrepülésben a Mediaworks vidéki lapeladásai

Ragnar Volarus

Nyilvánosságra kerültek a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) friss adatai, amelyek láttán a Mediaworks vezetőinek közeléből érdemes elrakni minden szúró- és vágóeszközt. Mert ha most nem tesznek kárt magukban, akkor sosem.

Mert bizony finoman szólva sem muzsikálnak jól a megyei napilapjaik. Ha ilyen ütemben fordítanak hátat az olvasók a lapnak, akkor rövid időn belül nem lesz barokkos túlzás azt állítani, hogy a kutya sem olvassa őket. Két év alatt, 2018 áprilisa óta több mint 76 ezer olvasó tűnt el a Mediaworks megyei lapjaitól.

A legtöbbet, tíz-tíz ezret Győr-Moson-Sopron megyében (Kisalföld) és Szabolcs-Szatmár-Beregben (Kelet-Magyarország) csökkentek az eladások, de meghaladta a kilenc ezret az Észak-Magyarország napilap (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) példányszám-esése is.

Mindez kevesebb, mint két év alatt! Hogy tisztában legyünk, mennyire nagy szám a 76 ezer, most eláruljuk, hogy mennyi volt most márciusban a tizenhét megyében a regionális napilapok összeladása. Átlagosan 292 915 példány fogyott naponta.

Csak csendben jegyeznénk meg, hogy ha tényleg megcsinálják a központosítást, amit már évek óta terveznek, akkor tényleg arra se lesz jó az újság, hogy a zöldségpucolásnál keletkezett felesleget, vagy a kávézaccot belecsomagoljuk. Az lesz ugyanis a vidéki napilapok teljes halála, ha nem a helyi híreket kapja meg az olvasó. Amit csakis ezekben a lapokban olvashat.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/95346/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?