Blogolj!

Ha szörnyeket akar bemutatni a német televízió, nézzen körül saját országában

Dorogi László

A "haladó-független-objektív-minőségi" liberális sajtó elkezdett hasonlítani a Tankcsapda-Az élet a legjobb méreg című eposzának kopójára: először üt, ha vérszagot érez. Különbség azért mégis akad, mert ez a veszett korcs az ütés után sem kérdez, harapása pedig súlyosan fertőző. Habzó szájjal ugatja a szent és sérthetetlen igazát, elferdítve vagy adott esetben meghamisítva a valóságot.

A veszett eb csaholása egyenesen transzba ejti a "nemzeti elnyomástól fulladozó" pincsi-sereget, amely minden egyes "Orbánviktoradiktátor" vakkantás után összehugyozza magát örömében és egyetértően csóválja a farkát. Persze, a vélemény szabad, de nem mindegy, hogy a sarki kiskocsmában küldöm el Orbán Viktort - stílszerűen május első vasárnapját megelőzően - az édesanyjába, vagy a német közszolgálati televízióban mantrázom a brüsszeli elit által hangoztatott, oly szentül hitt meggyőződést: Magyarország, autokrácia, diktátor.

A dojcse közszolgálati televízió péntek esti late night show-ja csatlakozott az Európai Unió liberálisok kánonjához, s kedvenc hobbijukat kisajátítva megrugdosta kicsit Magyarországot. Oliver Welke műsorvezető az álhírek terjesztésének új büntetőjogi szabályozásával kapcsolatban állt bele a magyar miniszterelnökbe, mondván

ahol Orbán Viktor dönti el, mi az álhír, ott Harvey Weinstein lehet a nőjogi ombudsman.

A műsor magvas gondolatairól itthon elsőként megemlékező HVG által felszopott Welke, mondandóját szemléltetve Hannibal Lechterként ábrázolta a magyar miniszterelnököt, akit a Clarice Starling FBI-ügynök bőrébe bújtatott Ursula von der Leyen EB-elnök öltöztet kényszerzubbonyba. Igazi kommunista tempó.

Arról persze már nem csak a bárányok hallgatnak, hogy az EB nem éppen magyarbarát alelnöke, Vera Jourová maga is elismerte, semmilyen jogsértés nem történt a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli intézkedések bevezetésével Magyarországon. A közt szolgáló német televízió is lapít róla. Úgy látszik, német nyelvterületen súlyosabb tempóban terjed a "felvilágosult" sötétség, mint a koronavírus, korábban az osztrák közszolgálati televízió is lediktátorozta Orbánt.

Villám Gézai tempóval hasít az osztrák közszolgálati televízió

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Csak nehogy aztán az ORF 1 is meg legyen villámcsapva, mint az üstökösi karriert befutó szatirikus komédia főszereplője.

A nem túl magasra pattanó labdát Kovács Zoltán államtitkár tökéletesen csapta le, bár aligha talál utat a tűpontos tenyeres az alkalmi süket brüsszelita fülekbe.

"Péntek este a már múltkor is emlegetett, német balliberális, magát közszolgálatinak valló ZDF-csatorna Heute Show című adásában Orbán Viktor miniszterelnököt Hannibal Lechterként ábrázolták. Ezek a megnyilvánulások rendkívül szánalmasak és mutatják, hogy milyen is a haladó-független-objektív-minőségi sajtó egyes nyugati országokban. Egy dolgot javasolnék a ZDF szerkesztőségének: ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár..."

Aki ismeri a Hannibal Lechter film folytatását persze ismeri és tudja, hogy a kis Lechter fiú súlyos mentális torzulása a háború alatt a német katonák révén Baltikumban átélt szörnyűségek következménye...

Játék, szett, meccs.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/94259/pics/lead_800x600.jpeg
közszolgálati televízió,Németország,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?