Blogolj!

Újabb álhírportálokat kapcsoltak le Romániában

Három, álhíreket terjesztő portál bezárásáról döntött az Országos Hírközlési Hatóság (ANCOM), miután a Stratégiai Kommunikációs Csoport kielemzett pár hírt, és megállapította, hogy hamis tényeket terjesztenek.

Az egyik ilyen portál a bn-news-romania.info, azt írta, hogy Klaus Iohannis államfő 50 eurót ad minden egyes állampolgárnak a húsvétra, hogy ily módon támogassa a karantén idején az embereket.

A romania-veche.ro és a justitiarul.ro a koronavírus „valódi” okairól közölt cikkeket, például az 5G-tornyok, az amerikai katonák, a NATO egyik hadgyakorlata és a koronavírus közötti állítólagos összefüggésekről.

A két, utóbb említett portál egy besztercei cég ( NetDesign Kft.) tulajdonában áll. Amennyiben a cég nem tartja tiszteletben az ANCOM döntését, akkor 10 és 70 ezer lej közötti összegre büntethető. De persze próbálkozhat a közigazgatási bíróságon a döntés megóvásával.

Romániában leállítottak egy hírportált hamis hírek terjesztése miatt

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Álhírek terjesztése miatt a hatóságok lekapcsolták a stiridemoment.ro internetes portált - közölte Ion Marcel Vela belügyminiszter. Ez az első romániai portál, aminek a tevékenységét beszüntették, mert a koronavírus-járvány alatt valótlanságokat terjesztettek.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/93784/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?