Blogolj!

A 100 éve született Zenthe Ferencre emlékezik a közmédia

Április 24-én lenne száz éves a Kossuth-díjas színművész, ennek apropóján pedig a közmédia több évtizedes munkásságával tiszteleg a nemzet színésze előtt.

A következő napokban érdemes lesz figyelemmel kísérni a közmédia műsorait, ugyanis az m3.hu Minden este Zenthe! szlogennel indít programsorozatot, ennek keretén belül pedig többek között a Játék a kastélyban restaurált változatában, a Szentivánéji álom, az Ezüstlakodalom és A nap, amelyen a pápát elrabolták című előadásokban Zenthe sokoldalú színpadi munkásságát idézi föl a csatorna. De az évtizedek alatt ikonikussá vált televíziós műsorokból, sorozatokból is válogatást kaphatnak a nézők, többek között a Családi kör, a Zsaruvér és csigavér, a Színház az egész és természetesen a már-már ikonikussá vált A Tenkes kapitánya is látható lesz majd, valamint a színművész pályáját a Mestersége színész című portréműsor mutatja be.

Az M5 csatorna pénteken, Zenthe Ferenc születésének napján tűzi műsorra 20.30-tól a 2x2 néha 5 című vígjátékot. Szombaton az Örökös Tagság - Zenthe Ferenc című portréfilm, majd A csodadoktor című tévéfilm látható.

De nemcsak a tévé, hanem a rádió is tematikus programmal készül: a Kossuth Rádió például április 24-én a színészlegenda fiával készült interjút adja le, vasárnap pedig a róla elnevezett salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházról szóló műsort lehet meghallgatni.

 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/93578/pics/lead_800x600.jpg
megemlékezés,rádió,tévé,Zenthe Ferenc
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?