Blogolj!

Szabó László vette át Liszkay helyét a Mediaworks élén

Ragnar Volarus

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé Szabó Lászlót nevezte ki – olvasható a Kesma honlapján.

Szabó Liszkay Gábort követi a poszton, aki váratlanul távozott a Mediaworks éléről. Az új vezérigazgató az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, korábban közel 20 éven át nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön. 2010-től a TEVA Magyarország Zrt-t irányította vezérigazgatóként. 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Egyesült Államokban.

Szabó Lászlót így méltatja a honlap:

eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse. Munkáját természetesen a kollégák és a kuratórium támogatásával fogja végezni, hiszen együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/93358/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?