Blogolj!

A Facebook és az Európai Újságíró Központ 3 millió forinttal támogatja a nehéz helyzetbe került médiumokat

Az Európai Újságíró Központ (EJC) és a Facebook Újságíró Projekt (FJP) közösen indította el a hárommillió dolláros alapot, amivel a helyi és regionális médiumokat segítenék Európában.

A vészhelyzeti alapból a közösségek elérését és a járványról történő tájékoztatást szeretnék fejleszteni. 

A támogatás kiemelten azon kis-és közepes sajtótermékek számára lett létrehozva, akik azokban a közösségekben aktívak, melyeket a leginkább érint a járvány, függetlenül attól, hogy a médium használja-e a Facebook alkalmazásait.

A jelentkezés április 16-án indul, három szálon lehet pályázni. 5 ezer eurót például kifejezetten a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató anyagok elkészítésére lehet igényelni, ami lehet a hírlevéltől kezdve az időszaki kiadványokon át az online események létrehozásáig bármilyen formátum.
10 és 25 ezer eurót a kritikus és halasztást nem tűrő üzleti lépések meghozására lehet igényelni, például kieső sales bevételek miatt, de ebből lehet fedezni a betegség miatt kieső munkatársak helyére beugró szabadúszók bérét is.
Az 50 ezer eurós innovációs alap olyan médiumok számára érhető el, akik akár applikációkkal akarják elérni a környezetüket vagy mélyelemzéseket készítenének. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/93263/pics/lead_800x600.png
Facebook,koronavírus,támogatás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?