Blogolj!

Hétköznapi antihősök

Ragnar Volarus

Igazi szitokszó lett a fake news. De ha nem a hamis hírek fegyverével élnek a drágalátos híroldalak, akkor kitalálnak valamit és uszítanak, hergelnek.

Ahogy például legutóbb Orbán Viktor egyik videóján, Az akciócsoportok címűn. Emberek sétálnak a folyosón, majd kiírják – effektekkel – a nevüket. A miniszterelnök ennyit írt a videó mellé: Huszonkettedik nap. Akciócsoportok 10. ülése

Nem több. De ez címnek ugye tök szar. Ezt így a kutya nem fogja elolvasni. Emiatt lett a cím:

„Orbán Viktor bemutatja: A járvány elleni védekezés szuperhősei”

A cikkben pedig az alábbi mondat: „A miniszterelnök a járvánnyal kapcsolatos védekezésért felelős embereket mutatja be benne, néha abszurdba hajló szuperhős-effektekkel.”

Orbán Viktor nem a védekezés szuperhőseit mutatta be. Hanem az akciócsoport tagjait. A szuperhős-effektekről csak annyit, hogy a cikk írója valószínűleg a Pirx kalandjait láthatta utoljára a képernyőn.

Szégyellem magam. Sajnos ezek a „kollégák” miatt hallani nap mint nap, hogy az újságírók így, az újságírók úgy. Én sokkal szívesebben írnék vidám és vicces cikkeket, ami most ránk is férne. Ehelyett – sajnos tudom – szélmalomharcot vívva védem a mundér becsületét, a hétköznapi antihősök ellenében.  

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/92885/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?