Blogolj!

A járvány elleni védekezésben segít az Élő bolygónk

Pintér M. Lajos

A köztársasági elnök, Áder János ajánlásával.

Fotó: MTI

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indított Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be – jelenti az MTI.

Áder János az elobolygonk.hu oldalon azt írta:

„március 11-e, a járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta három hét telt el. Rendkívüli időket élünk. A járvány ugyanakkor nagyon sok embert cselekvésre késztetett. Mit tehetek én? – tették, teszik fel egyre többen a kérdést.”

Hozzátette: sokan kérdezik, hogy mit tehetnek, ha idős szomszédjuk van, ha az egészségügyben vagy a kereskedelemben dolgozókat szeretnék segíteni vagy az otthoni időtöltést igyekeznének hasznosabbá tenni. Az államfő ilyen jó példaként említette a szomszédban lakó idős néninek bevásárló fiatalokat; a maszkok gyártásába kezdő alkalmi varrónőket, az egészségügyben, a kereskedelemben helytálló dolgozókat ingyen fuvarozó taxisokat.

Beszámolt továbbá a számukra ingyen ételt készítő séfekről, éttermekről; az orvosok, ápolók, bolti eladók számára érkező felajánlásokról, lakásokról, szállodai szobákról, a virtuális koncertekről, múzeumlátogatásokról, az ingyenes hangoskönyvekről, a diákok online korrepetálásáról és a fertőtlenítő gyártására átállított gépsorokról.

Áder János összegzésként úgy fogalmazott:

„az Élő Bolygónk új rovata nemcsak a jó példákat szeretné bemutatni, de ötletet és inspirációt is szeretne adni, hogy a kérdésre – Mit tehetek én? – könnyebb legyen a választ megtalálni mindenkinek. Mindenkiért.”

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/92788/pics/lead_800x600.jpg
Áder János,Élő bolygónk,koronavírus
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?