Blogolj!

Csillagos ötös a Blikknek

Dorogi László

Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer pozitív kontextusban írok a Blikkről, de most mégis ez a helyzet. A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések, a veszélyhelyzet és a szigorú szabályozások rendkívüli élethelyzeteket teremtenek, amelyekkel együtt kell megküzdenünk és amelyekben együtt kell helyt állnunk.

Az egyik legfontosabb intézkedés hétfő reggel lépett életbe, amikor az oktatási intézmények átálltak az úgy nevezett digitális munkarendre. Ezt a változást péntek este jelentette be Orbán Viktor, a lényege pedig nem más, mint hogy a diákok ne kelljen bemenniük be az iskola épületébe, ugyanakkor a tanítás se szüneteljen. A kormányfő már a bejelentés során jelezte, tisztában vannak azzal, hogy a rendkívüli helyzetben nem fog minden azonnal flottul működni, de nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a digitális oktatás egyetlen tanulónak se okozzon problémát, vagy hátrányt a többiekkel szemben.

Szerencsére a társadalmi összefogás a szárnyai alá vette az oktatás ügyét, s bár egyelőre sok a kérdőjel, az már világosan látszik: akinek lehetősége van rá, az bedob a közösbe bármit, amit tud. Így cselekedett a sokszor csak negatív felhanggal emlegetett Blikk is, amely a videotanár.hu-val együttműködve mostantól minden nap gyakorló és korrepetáló anyagokkal segíti az otthonról tanulni kényszerülő iskolásokat.

Videosuli - 2020. március 16.: a mai leckék anyagai itt találhatóak!

A videotanár.hu-val együttműködésben a Blikk.hu is részt vesz gyakorló, korrepetáló anyagokkal az otthonról tanulni kényszerülő iskolások segítésében, mivel mától az iskolák otthoni tanrendre álltak át a koronavírus veszélye miatt. A lenti linkeken érhetik el a gyakorló anyagokat a diákok. 5., 6., 7., és 8., évfolyamos tanulóknak fogunk korrepetálási céllal minden nap egy egy anyagot közzétenni a videotanár.hu szakembereinek összeállításában.

A Blikk elsősorban az ötödik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulókat segítik korrepetáló anyagokkal, amelyeket a videotanár.hu szakemberei segítségével állítanak össze. Bár sokszor csak bosszankodva szennylapozzuk le a Blikket, most jár a csillagos ötös Kovács Tiboréknak, ez jó húzás volt.

Kovács Tibor a Lapcomtól a Blikkhez „igazol"

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Tavaly október óta vezette a Lapcom Zrt.-t Kovács Tibor, aki most távozik a vállalkozástól és ősztől a Blikket kiadó cég igazgatója lesz. Tavaly ősszel lett a Lapcom Zrt. vezérigazgatója Kovács Tibor, aki amúgy már 2013 óta dolgozott a vállalatnál HR és szervezetfejlesztési igazgatóként. Ezt megelőzően volt a MédiaLog Rt.

Címkék: Blikk
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/91869/pics/lead_800x600.png
Blikk
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?