623-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb öt, idős, krónikus beteg hunyt el, vagyis a halálos áldozatok száma immár 26 fő.
Blogolj!

A Big Brother játékosainak nem mondják el, mi zajlik kint a világban

Ragnar Volarus

Jól tudjuk, hogy a valóságshow-k szabályai szigorúak. De ez most elég extrém helyzet. A Big Brother és a Való Világ jellegű műsorok lényege az elzártság a külvilágtól és minden információtól. Még egy tetves futballmeccs eredményét sem tudhatják meg a játékosok.

Jelenleg Kanadában és a Sat1 nevű csatornán fut Németországban a Big Brother új szériája, ahol a játékosok Kölnben vannak elszállásolva egy villában. A német szereplők még február 6-án költöztek be, amikor már volt ugyan fertőzés az országban - január első felében regisztrálták az első fertőzöttet -, csakhogy fogalmuk sincs arról, hogy a koronavírus milyen léptékben terjed a világban. 

Persze mondhatnánk, hogy a később beköltözők majd elkotyogják, csakhogy a Big Brother szabályai tiltják, hogy akár labdarúgó eseményekről, amerikai helyzetről, tévés történésekről vagy a koronavírusról beszéljenek az új beköltözők. Bár elnézve a Való Világ alkoholtól és őszinteségi rohamoktól sem mentes bulijait, nem mernék nagy pénzben fogadni, hogy sokáig titok marad az ügy. Bár ki tudja, talán a poroszos fegyelem csodákra képes. 

A döntés érthetően kiverte a biztosítékot, sokak szerint erkölcsileg kifogásolható az, ami most történik a csatornán.

A Süddedeutsche Zeitung viszont megírta, hogy bizonyos körülmények között feloldják a tiltást a műsorkészítők, például egy rokon megbetegedése esetén. Ám ekkor is egyeztetnek a családdal, hogy indokolt-e beszélni erről.

Ám nem csak Németországban okoz ez fejtörést. Kanadában, az ottani játékosok sem tudnak semmit, a legutóbbi élő show után például azt találgatták, miért nem volt közönség az egyik párbaj alatt.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/91801/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?