Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Mégis marad a DIGI kínálatában a Sport TV

Eredetileg úgy volt, hogy az AMC Networks International mind a 9 tévécsatornája, az AMC, a Spektrum, a TV Paprika és a Film Café, a CBS Reality és a Spektrum HD, a Megamax, valamint a Sport 1 és a Sport 2 csatornák SD és HD változata 2020. január 1-től eltűnhet a DIGI műholdas és kábeles rendszereiből. Lett is belőle komoly lázadás, amikor 2019. december elején ez egy ÁSZF-változásból ez kiderült. A felek ekkor még azt közölték, hogy az ászf-változás ellenére tovább tárgyalnak, remélik, hogy meg tudnak egyezni. Azonban még december 31-én sem közölték, hogy sikerült-e megegyezni.

Először az ászf-et sem cserélték, miközben a DIGI egy másik tévés médiavállalattal, a Discovery Networkssel (övék az Eurosport1 és az Eurosport 2 is) meg tudott egyezni, és ezt be is jelentették aznap. Azután december 31-én 18 óra tájban egy újabb ászf-változást tett közzé honlapján a DIGI, melyben a szolgáltató jelezte, hogy meghagyja az összes AMC-s csatornát a kínálatában, ami alól azonban kivétel a Sport 1 és a Sport 2 SD és HD változata, valamint a megszűnő Megamax, ami helyett a magyar nyelvű JimJam csatornát sugározza majd.

Ezt írták a december 31-én közzétett, 2020. január 1-jétől hatályos ászf-ben:

'A Sport1, Sport2 csatornák -2019. december 2. napján már közzétett tájékoztatónk szerint- a teljes szolgáltatási területen kikerülnek az analóg és a digitális(SD és HD) szolgáltatásból.'

A DIGI ügyfélszolgálatán még az óév utolsó napján, is azt mondták, hogy a Sport1 és a Sport2 eltűnik a kínálatból éjfélkor.

Ám ha bekapcsoljuk a tévét, akkor a DIGI-nél a Sport1 és a Sport2 csatornák is változatlanul elérhetőek.

A DIGI honlapján, Facebookján, de még a Sport1 Facebook oldalán sincs új információ. Ám valami mégis történhetett, mert a DIGI egyik munkatársa az ünnepi Facebook-jókívánság alatt hozzászóló dühös DIGI-ügyfélnek azt írja, hogy végül mégis meg tudott egyezni az AMC Networks International és a DIGI, vagyis marad a Sport 1 és a Sport2.

Vagyis az már biztos, hogy januárban még marad a két Sport TV, de az ÁSZF-ben fel van tüntetve egy január 31-i dátum is. Tehát ennél merészebbet nem lehet kijelenteni.

Forrás: Media1

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/88287/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?