Blogolj!

A kanadaiak kivágták Trumpot a Reszkessetek betörőkből

Dorogi László

Az amerikai miniszterelnök a kultikussá vált filmsorozat második epizódjában tűnik fel néhány másodpercre. De nem Kanadában!

Donald Trump nem is olyan régen a legjobb karácsonyi filmnek nevezte a Reszkessetek betörők 2-t, ami mondjuk annyira nem meglepő, hiszen ő is szerepel benne egy jelenetben - Kevin abban New York-i hotelben találkozik vele a hallban. A szállodának egyébként történetesen éppen ő a tulajdonosa a való életben.

A kanadai CBC csatornánál viszont úgy döntöttek, hogy sem ők, sem nemzetük büszke női és férfiai nem kívánják az amerikai elnököt bámulni karácsonykor, ezért kivágták a jelenetét a filmből. A trükköt a szemfülesebb nézők azonnal észrevették, s már be is indultak a konspirációs elméletek, hogy vajon mit szeretett volna ezzel mondani a költő, azaz van-e egyáltalán politikai üzenete a döntésnek, és ha igen, akkor mi is az.

A CBC azzal magyarázta a Trump-jelenet kivágását, mert ezzel a részlettel túlságosan hosszú lett volna a mozi és nem fértek volna bele a feszített karácsonyi idősávba a reklámokkal együtt, de valljuk be, ez azért elég gyönge magyarázat, lévén alig néhány másodpercről van szó.

Az amerikai elnök szentesete, az amerikai hadsereggel folytatott ünnepi videó-konferenciáján beszélt arról, hogy mennyire büszke arra, hogy szerepelhetett a filmben. Kíváncsian várjuk, mit szól a kanadaiak húzásához, addig is, nézzük meg, melyik jelenetről van szó.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/88044/pics/lead_800x600.jpeg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?