Blogolj!

Ő és én - tanúságtevők az M5 csatornán

A 21. században gyakran furán néznek arra, aki Istenről, hitről, vallásról beszél. Ezért is nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot, ha valaki kiáll a nagynyilvánosság elé és olyan dolgokról mesél, amit sokan még a családtagjaikkal sem biztos, hogy szívesen osztanak meg.

Ő és én címmel indul sorozat az M5 csatornán, melyben tíz különböző élethelyzetben lévő, különböző foglalkozású és korú ember mesél személyes hitről és Istenről. Bennük talán csak két közös pont van: egy megrázó történet és Isten.

Beszél nekünk egy paralimpikon, aki öngyilkos akart lenni, egy tudós, aki a hitet többre tartja a tudománynál, egy műkorcsolyázó, aki apa nélkül nőtt fel, egy fogvatartott, aki a börtönben tért meg, egy családapa, aki tizenöt éve még hajléktalanként, bedrogozva kiabált a Bazilika előtt, mesél egy karmelita apáca is, aki három évet töltött rabságban, az 1950-es években. Megismerhetjük egy mentőorvos történetét, aki naponta szembesül a halállal, egy vállalkozóét, akit korábban csak a pénz és az élet élvezetének a hajhászása foglalkoztatott, egy terapeutáét, akiből árad az életöröm és közelebb kerülhetünk egy ultramaraton futó gondolataihoz is.

A sorozat első része december 23-án 16:55-kor lesz az M5 csatornán! Utána minden nap 16.50-től az újabb részek 2020. január 1-ig.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/87925/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?