Blogolj!

Folyik a Lokál kivéreztetése

Kecskés István

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy már ketyeg a felmondási idő.

Mint ismeretes a baloldali összefogás főpolgármesterének az egyik első nyilatkozata arról szólt, hogy felmondja a BKK és az ingyenesen terjesztett Lokál című napilap közti megállapodást, így az újságot a jövőben nem érhetik majd el azok, akik a tömegközlekedési megállókban jutottak hozzá. 

Karácsony Gergely a HVG-nek adott interjújában elárulta, hogy már fel is mondta a szerződést.

„Karácsony diktátorként be akarja tiltani a Lokált"

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az első pillnat óta tudjuk, hogy ez így lesz, mert Karácsnyo Báb Gergely elsőszámú célpontja a budapesti napilap. Valamiért bántja ez az ingyenesen terjesztett kiadvány. Vagy...? Vagy valami egészen más üzleti megfontolás áll a háttérben, de nézzük előbb a Lokál mai vezércikkét, amit tekinthetünk akár szerkesztőségi közleménynek.

„Már ketyeg a 180 napos felmondási idő” – mondta a város vezetője, aki hozzátette, hogy ha a kiadó nem akarja, hogy előbb szűnjön meg a megállapodás, akkor az önkormányzat élhet a jogával és „jó kis cikkeket” ír majd az újságba. A fővárosnak a szerződés értelmében vannak szabadon felhasználható felületei a Lokálban, amelyen akár azt is írhatja az önkormányzat, hogy a Lokál hazudik. 

„Naná!” – mondta erre a felvetésre Karácsony Gergely.

Vagyis a kivéreztetés folyik, erőből ellehetetlenítenek egy újságot Budapesten. 2019-ben, a haladó baloldal szerint ez a sajtószabadság. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/86975/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?