Blogolj!

Vegyes zóna az Országházban

Napok óta megy a hiszti, mert Kövér László, az Országgyűlés elnöke szigorította a sajtó parlamenti munkájára vonatkozó szabályokat. 

Ezzel kapcsolatban álljunk meg egy (pár) szóra. 

Kezdjük talán a külsőséggel. Tudjuk, hogy a parlamentben mostanában sikk trágárkodni, obszcén feliratokat mutogatni, de azért ez mégsem lehet szint. Mondjuk laza, de akkor se… Ellenben az újságíró kollégák – tisztelet a kevés kivételnek – úgy járnak be az ország egyik legfontosabb, történelmi épületébe, mintha mondjuk a piacra ugranának le paprikáért a lecsóhoz. Igénytelenül, szakadtan, ápolatlanul. Nyilván nem kell Hugo Boss öltönyben menni – nincs nekünk sajtómunkásoknak arra pénzünk –, de azért van az extraelegáns és a szakadt proli között némi átmenet. Tisztelve ezzel a történelmi helyet, ha már mást nem is… 

A másik meg ez a korlátozás. Tudom, hogy politikai újságírónak lenni rémesen nehéz kenyér, de azért felhívnám a figyelmet arra, hogy sporttal sem olyan könnyű ám foglalkozni. Például mi már évek óta kordonok közé vagyunk zárva. Ráadásul úgy van az, hogy jön a szegény futballista, aki előbb a tévéknek, majd a rádióknak, aztán az online kiadványoknak, végül meg a nyomtatott sajtónak nyilatkozik. Ha akar! Ugyanis a szabály az, hogy a vegyes zónán át kell mennie. Megállnia nem kötelező. Szóval van úgy, hogy állunk a kordon mögött és vagy kapunk egy futballisták, aki már százszor elmondta a véleményét, vagy ránk se néz és távozik. 

És persze, bármilyen furcsa is, a Parlament tulajdonképpen egy munkahely. Itt talán nem illik fel-alá járkálnia, még az újságíróknak sem. Mert ugye az ember nem megy be másnak a munkahelyére, minden szó nélkül, hogy cikket írjon. Se az esztergályost nem nézzük meg forgácsolás közben, se a sebészt műtét idején. Ilyen ez. 

2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/84901/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-10-24 15:44:50
Már sokkal hamarabb kellett volna a szigorításokat bevezetni. Sőt már régen meg kellett volna alkotni egy - kifejezettem az országházi viselkedésre, öltözködésre stb. vonatkozó - külön törvényt, ami rendszabályozza, és ha kell, szankciókkal is sújtja nemcsak az újságírókat, hanem a képviselőket is !!!!
Ha minden marad a régiben, akkor szégyenszemre megérhetjük még azt is, hogy ezek a nyikhajok ( a komcsi képviselőkre is vonatkozik !!!!!) vásári bohózatot rendeznek a parlamentben, klottgatyában, meg strandpapucsban jelennek meg abban az Országházban, ahol egykoron Széchenyik, Deákok, Kossuthok képviselték a magyarságot.
NEM KÉNE ENGEDNI, HOGY IDÁIG FAJULJANAK A DOLGOK !!!!
PLÁNE NEM, HÁROMSZORI KÉTHARMADDAL A HÁTUNK MÖGÖTT !!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2019-10-23 16:06:47
El kell mondani százszor, ha kell még százszor...Léteznek olyan idióta , degenerált kretén, kéjenc, lakáj , bérenc tuskó - bunkó csisckás firkászok magyarországi lakhellyel rendelkező takony gerincűek , akik ennél fogva az ország házában elmebajos módon viselkednek és HAZUDNAK HAZUDNAK HAZUDNAK !!!! Az Országházban és minden más helyen is az országban RENDNEK TÖRVÉNYEKNEK kell lenni !! Ezeket a normális emberek követelik a nem normálisokkal szemben !! Ezért született meg a szóban forgó parlamenti rendelet is....Azon újságírók , akik normális tudósításokat csináltak eddig is , tegyenek rendet a nem oda való hiénák, drogosok, anarchisták között is !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?