Blogolj!

A rádiós Dream Team oszlopáé, Török Lászlóé az idei Szepesi-díj

Pintér M. Lajos

Az elismerést ötödször ítélte oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány.

Fotó: m4sport.hu

Török László rádiós sportriporter vehette át a 2019-es Szepesi György-díjat, mellyel évről évre a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságírókat ismerik el.

A 68 éves sportriporter egész életét a sport szolgálatába állította, így szinte mindent a sportnak is köszönhet. Török 1971-től külsőzött a rádióban, majd 1982-ben került belsős státusba, immár riporterként, és a Magyar Rádió nyolcvanas-kilencvenes évekbeli Dream Teamjének tagja lett. Főleg jégkorongot, vízilabdát és úszást közvetített.

Nyári olimpiáról először 38 évesen tudósított, és rögtön a csúcsra ért: Szöulban négy magyar úszóaranyérem született, közte Egerszegi Krisztináé. Ő kürtölte világgá a női hátúszók 200 méteres döntőjében Egerszegi célba érésekor az azóta legendássá vált mondatokat: „Hát ilyen nincs, ilyen nincs, és mégis van!”– hangzott el méltatásában.

„Nehezen találom a szavakat, mert Szepesi nemcsak a példaképem, hanem a második apám volt”

– mondta a díjazott, aki felolvasta azt a válaszlevelet, amelyet 51 éve a díj névadójától kapott, amikor azért írt neki, hogy ő is rádióriporter szeretne lenni. Török kifejtette: egy olyan csapat tagja lehetett a rádióban, amely az akkori viszonyok között párját ritkító volt.

„Ilyen csapat nem volt, és nem is lesz soha az életben. És mi vállaljuk, hogy Szepesi köpönyegéből bújtunk ki”

– fűzte hozzá.

Az eddigi kitüntetettek:

Novotny Zoltán (2015)
Hajdú B. István (2016)
Gulyás László (2017)
Vass István Zoltán (2018)

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/83819/pics/lead_800x600.jpg
Magyar Rádió,Szepesi György,Szepesi-díj,Török László
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?