Blogolj!

Valamit takargat a Román Ortodox Egyház, már újságírókat fenyegetnek

Dorogi László

Egy román oknyomozó újságírónő egy vallási-egyházi életet átvilágító tényfeltáró-oknyomozó projekten dolgozik, ez viszont a román ortodoxoknak valamiért nagyon nem tetszik. A riporternőt most azzal fenyegették meg, hogy betörik a fejét.

Képünk illusztráció.

Elképesztő és egyben hátborzongató történetet közölt a Transindex a G4Media.ro portál forrásaira hivatkozva szombaton: egy román újságíró hölgyet ismeretlen számról életveszélyesen megfenyegettek. A fenyegető nem más, mint a Román Ortodox Egyház egy tagja, vagy az egyházhoz közelálló személy, pontosan olyan, mint amilyenek után Diana Oncioiu éppen nyomoz.

Az újságírónő egy "Legyen világosság" névre keresztelt projekten dolgozik kollégáival, amelynek nem titkolt célja, hogy feltérképezze a Román Ortodox Egyház vagyonát és dokumentálja is azt, valamint a további eltitkolt dolgokat. Oncioiu jelentette a fenyegető hívást a rendőrségnek és azt is elmondta, hogy a telefonálónak felismerhetően moldovai akcentusa volt, ami nem lehet véletlen: az újságírónő és munkacsoportja korábban egy moldovai teológiai szeminárium körül tárt fel és hozott nyilvánosságra több szexuális visszaélést.

Az akkori botrány kirobbanása után egy püspök vissza is vonult egy videóanyag nyilvánosságra kerülését követően, amely egyértelműen bizonyította, hogy szexuális kapcsolatot tart fent egy diákjával - mondta Diana Oncioiu a G4Media.ro-nak.

Az újságírónőt most azzal fenyegették meg, hogy ha elkapják, betörik a fejét.

"Mi bajod van az Egyházzal? Faszom riporterek. Mit csináltok ti? Mit érdekel titeket mit csinálnak a papok? Keresgéljetek csak. Azt hiszed találtok valamit? Folyton hazudtok. Vigyázz, mert egyet már elintéztem, mikor... Elkaplak mikor kilépsz a házból és betöröm a fejed"

- mondta egy férfi hang az újságírónőnek a telefonban.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/74650/pics/lead_800x600.jpg
oknyomozó újságírás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?