Blogolj!

Kovács Tibor a Lapcomtól a Blikkhez „igazol”

Kecskés István

Tavaly október óta vezette a Lapcom Zrt.-t Kovács Tibor, aki most távozik a vállalkozástól és ősztől a Blikket kiadó cég igazgatója lesz.

Fotó: blikk.hu

Tavaly ősszel lett a Lapcom Zrt. vezérigazgatója Kovács Tibor, aki amúgy már 2013 óta dolgozott a vállalatnál HR és szervezetfejlesztési igazgatóként. Ezt megelőzően volt a MédiaLog Rt. igazgatóságának a tagja, tanácsadóként segítette a Ringier Kiadó Kft.-t, volt a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Ringier HR-, majd divízióigazgatója, de dolgozott a Clarionnál, a Pécsi Vízműnél,  a munkaügyi minisztértiumban és a Baranya megyei munkaügyi központban is. 

A Lapcom Zrt. működésének stabilizálását követően új kihívásokat keresve vállalta el a Blikk kiadójának vezetését – a cég vezetői Dr. Bayer József és Dr. Király Mária nyugdíjba vonulnak. A lap korábban Ringier kiadvány volt, most a Ringier Axel Springer Magyarország gondozásában készül, vagyis Kovács Tibor ismerős közegbe kerül. 

Tibor tapasztalt vezető, aki már több mint húsz éve dolgozik a magyar médiapiacon, és többek között a Ringier Axel Springer Magyarország megalapításában is szerepet vállalat. Kiterjedt piacismerete, szaktudása és munkatársai iránti elkötelezettsége hozzájárul majd ahhoz, hogy médiamárkáink piaci pozícióját tovább erősítsük, és a jövőben is folytassuk a független újságírás megőrzésére irányuló küldetésünket Magyarországon

– nyilatkozta Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media vezetője. 

A Kovács Tibor érkezésével a kiadó nagyot nyer, hiszen valóban nagy tudású szakemberről van szó, aki elkötelezett a média irányában, a sajtó klasszikus értékeit képviseli, ennek is tudható be például, hogy az elmúlt hónapokban vezethette az egyik legnagyobb – elsősorban vidéki piacra dolgozó – lapkiadó céget. A néptánc és a népzene mellett is elkötelezett szakember – tapasztalatból mondom –, a hazai lapkiadás legemberségesebb vezetője, aki nemcsak a kiadó, hanem a munkavállalók érdekeit is szem előtt tartja. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/73420/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?