Blogolj!

Kurtán-furcsán távozik a közmédiától a Forma-1 magyar hangja

Különös posztot tett közzé Szujó Zoltán szombat kora délután: az M4 Sport kommentátora, a Forma-1 magyar hangja, aki 18 éve dolgozik helyszíni riporterként vagy műsorvezetőként a száguldó cirkusz körül Instagramján jelentette be, hogy egy időre véget ér számára az F1-es utazás.

Fotó: Ripost

"Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik - legalábbis egyelőre. Sokat tanultam a világról, az emberekről és saját magamról az elmúlt 18 évben. Köszönöm, hogy figyeltetek, és ne feledjétek: #oveketbekapcsolni!"

- írta közösségi oldalán.

A bejelentés már csak azért is furcsa, mert jelenleg is zajlik a Forma-1 barcelonai versenyhétvégéje, de a harmadik szabadedzést és az időmérő edzést sem Szujó Zoltán, hanem Ujvári Máté közvetítette. A fél háromkor kezdődő időmérő közvetítése során aztán az is elhangzott, hogy az MTVA nemrégiben megköszönte Szujó Zoltán munkáját - hivatalos közleményt ugyanakkor még nem adott ki a csatorna.

Update: Az MTVA közleményt adott ki Szujó Zoltán menesztésével kapcsolatban, amelyben leírják, hogy a sportriporter-kommentátor megszegte szerződését, ezért kényszerűségből bontották azt fel. A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében - áll a közleményben.

A kommentátor később az Indexnek elmondta, határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok miatt távozik az M4 Sporttól. Mint kiderült, Szujó Zoltán a helyszínről közvetítette volna a Spanyol Nagydíjat Wéber Gáborral, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt az MTVA vezetősége arra kérte őket, hogy az adás biztonsága érdekében repüljenek haza és a budapesti stúdióból közvetítsék a szombati és vasárnapi eseményeket.

Szujó úgy érezte, hogy a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban, ezért azt kérte az MTVA vezetőségétől, hogy helyettesítsék őt a szombati időmérő edzésen. Az MTVA vezérkara válaszul közölte a kommentátorral, hogy nem tűrik el a viselkedését, ezért nem kell bemennie a vasárnapi közvetítésre, ezt követően adta be lemondását a kommentátor, amit el is fogadtak - bár ezt maga Szujó Zoltán is csak a szombati időmérő edzés előtti felvezető műsorból tudta meg.

Címkék: MTVA
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/72768/pics/lead_800x600.jpg
MTVA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-12 10:33:06
Nem az történt véletlenül: ez a Szujó már elhitette saját magával is, hogy egyedül ő találta fel a kanálban a mélyedést ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?