Blogolj!

Eljön a világvége! Szőke Zoltán kiszáll a Barátok köztből!?

Kecskés István

Ami a Szomszédoknak Taki bácsi, a Szabó családnak Szabó néni, az a Barátok köztnek Berényi Miklós, azaz Szőke Zoltán. Ha ő kiszáll a szériából, akkor biztos vége a világnak.

Berényi Miklós, a magyar Jockey. Nélküle nincs Barátok közt se, de ha kiírják a sorozatból, akkor biztosan drágább lesz a kenyér és a tej, de az egekbe szökik majd a benzin ára és még az is megeshet, hogy eljön a világvége. Összeomolhat a forint is, jöhet egy rendkívüli parlamenti ülés és akár még kormányválság is lehet. Nemcsak Magyarországon, hanem a Föld összes országában. 

Hogy is mondjam? Emberileg megértem. Szőke Zoltán nem azonos Berényi Miklóssal. Utóbbi, vagyis a szereplő lényegében 1G. B1G. Szőke Zoltánnak pedig elege lett abból, hogy már 20 éve 1G-t alakít. Nem ismerem a színészt, de könnyen el tudom képzelni, hogy rendes ember, nem játszik kézigránáttal és nem is dobálja a repülőket. Nem akar 1G lenni. Márpedig az utcán biztos érik különböző hatások. Lehet, hogy különböző nénik küldik el a sunyiba Szőkét, amikor este, az aldudttej mellett, belerondít valakinek az életébe. De az is előfordulhatott, hogy az életben valaki odalépett a tar művészhez és megdícsérte, hogy milyen nagyszerű szarkavaró és ennek nem örült. 

Szőke Zoltán novemberig marad, mert addig érvényes a szerződése. Hogy mi lesz utána, azt még senki sem tudja, de abban biztosak lehetünk: összeült már a válságstáb. Mi lehet a megoldás? Berényi Miklóst kiírják. Megölik? Érdemei elismerése mellett száműzik a Jóban Rosszban sorozatba, ahol gender ápolónőt alakít majd? Vagy lecserélik egy rosszarcú színészre, aki elviseli, hogy ő egy…? 

Rémes lehetőségek. Berényi Miklós, vagyis Szőke Zoltán nélkül olyan lenne a Barátok közt, mint a Szomszédok panel nélkül. Nem valami épületes… 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/72565/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?