Blogolj!

Nem vicc, leadták a tévében a Bosszúállók: Végjátékot

Ragnar Volarus

Szerte a világban nehéz dolga van a kis kábeltévéknek, hiszen a nagy kereskedelmi csatornákhoz képest fillérekből kell műsort gyártaniuk és licenceket vásárolniuk. A Fülöp-szigeteki Orient Cable vezetősége - vagy csak egy Che Guevara lelkületű dolgozójuk - viszont úgy döntött, hogy megmutatják ki a merész, és mindössze egy nappal a mozikban való debütálása után lejátszották a Bosszúállók: Végjátékot.

Persze nem full hd-ben, mert a helyi médiabeszámolók szerint egy nagyon rossz minőségű, kamerával rögzített kalóz kópiát vetítettek le nézőiknek. Az országban a Teatro de Dapitan a film hivatalos forgalmazója, és érthető módon az első vetítés után rögtön a rendőrséghez fordult a cég jogi képviselője. Erre az Orient Cable természetesen rögtön menekülésre fogta a dolgot és levette a műsorról az új Bosszúállókat. De a forradalom kicsiben folytatódott, mivel helyette inkább a Fülöp-szigeteki Captain Barbell szuperhősös film lewarezolt verzióját kezdték el játszani.

Azt még illik tudni, hogy az Orient Cable nem országosan fogható, csak a 130 ezres lélekszámú Dipolog városában érhető el. A kis kábeltársaság pedig azt lovagolta meg, hogy a Fülöp-szigeteken még gyerekcipőben jár a szerzői jogok védelme. Mondjuk annyira azért nem, hogy épeszű ember műsorra tűzze a bemutató után azt a filmet, ami minden rekordot megdöntött a mozipénztáraknál. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/72445/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?