Blogolj!

Dirk Gerkens a TV2-nél is zátonyra futott

Ragnar Volarus

Három év után közös megegyezéssel távozik a TV2-csoporttól Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója és igazgatósági tagja. Aki ugye 2001-től az RTL vezérigazgatója volt, majd 2016-tól ugyanez a posztot töltötte be a TV2-nél. Előbbi sikersztori, utóbbi nagyon nem az. Bár ugye annak a sikersztorinak olyan műsorokat is köszönhetünk mint a Győzike Show, a Mónika Show, a sok-sok Való Világ, és az összes idióta (Benkő-Alekosz-Djoni) feleséget keres című förmedvényeket, amelyektől bizony bőven kilengett a szellemi leépülést mérő műszer.

Fotó: MTI

A médiacsoport által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át, aki a csoport stratégiai irányítása mellett ideiglenesen a vezérigazgatói feladatkört is ellátja. 

A TV2 menedzsmentje a csoport piaci pozíciójának és piacvezető szerepének megerősítésén, illetve a fenntartható növekedés háttérfeltételeinek megteremtésén dolgozik a következő hónapokban - tudatták.

Dirk Gerkens három évet töltött a TV2-nél, munkájának köszönhetően a csoport a magyarországi televíziós piac vezetőjévé vált: idén márciusra a TV2 14 csatornájának egész napos közönségaránya 24,2 százalékra, míg a 18-49-es kereskedelmi célcsoportban 22,6 százalékra nőtt - olvasható a közleményben. Ezek szerint mégis sikersztori a TV2-s Gerkens-éra, már ha azt annak nevezhetjük, hogy néhány estén többen nézték őket mint a rivális RTL-t. És a hangsúly a néhányon van.

"Az elmúlt években felépített stratégiának köszönhetően valódi verseny alakult ki a kereskedelmi televíziók között. A mi dolgunk most az, hogy folytassuk a Dirk Gerkens és csapata által megkezdett munkát, és tovább dolgozzunk a nézők bizalmáért"

- idézik a közleményben a TV2-csoport elnökét. Vaszily Miklós hangsúlyozta: a médiacsoportnál a következő hetekben és hónapokban folytatódnak az átalakítások, amelyek célja az eredményes működés és a fenntartható növekedés háttérfeltételeinek megteremtése, illetve a csoport vezető pozíciójának megszilárdítása, amihez "a 2018-as gazdasági év biztató alapokat teremt".

Dirk Gerkens pedig ezzel befejezte áldásos tevékenységét a magyar médiában, hiszen elfogytak a "kereskedelmi zsírosbödönök".

Címkék: tv2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/71055/pics/lead_800x600.jpg
tv2
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?