Blogolj!

Mi a vágyad, more?

MadMax

Most már végérvényesen kijelenthetjük, hanyatlik a magyar kereskedelmi televíziózás. Az nem annyira meglepő, hogy régi dolgokhoz nyúlnak, és nem is ezzel van a baj. Hanem a kivitelezéssel.

Régen ezt kaptuk Dévényi Tibi bácsitól a pontos labdák mellett.

Most pedig megkapjuk Salgótarján Dévényi Tibi bácsiját, Gáspár Győzőt (bocs Tibi bácsi!). Mert a két említett személy közötti hasonlóság kimerül abban, hogy a frizurája mindkettőnek borzasztó. Viszont az eredeti legalább tudott magyarul. Manapság ez már nem feltétel, elég csak a rádióban nyivákoló faszra kukira Cookyra gondolni. Akit mikor először hallottam - nem ma volt! -  nem több mint 20 másodpercig volt vicces. Aztán ez gyorsan elmúlt, és még ma is vérlázító módon töri csodálatos nyelvünket. Tudom, a magyar nyelv irtó nehéz, csak akkor azt nem értem, hogy például az MKB Veszprém egykori vezetőedzője, Xavier Sabaté hogyan tudott pár év után mérkőzések után magyar nyelven nyilatkozni. Totál X-akta. 

De térjünk vissza a roma "divatdiktátorra", Gáspár Győzőre, aki szintén nem beszélni magyar. Pedig tudtommal Salgótarján magyar földön található, és onnan származó ismerőseim is ezt bizonyítják, mikor szóba elegyedek velük. 

Ez az érthetetlenül celebstátuszba került, adócsalólás gyanújába is keveredett, nem éppen makulátlan előéletű személy teljesíti majd néhány honfitársunk kívánságát. Az előzetes alapján csakis az RTL korábbi műsorainak hőskorából láthatunk majd szemelvényeket, de olyanokat, hogy azt megkeserüljük.

De az RTL is odateszi magát a sajtóközleménnyel:

Az egyetlen valódi Jókai More az ország bármely pontján feltűnhet, össze lehet futni vele piacon, cirkuszban, megjelenik a legváratlanabb helyeken, sőt még azt is vállalja, hogy külföldön élő rajongóit is meglátogatja és teljesíti a vágyukat.

Jókai More?! Erre inkább nem mondok semmit, azt is csak nagyon halkan.

Íme a "műsor" előzetese. És állítólag a premierdátum sem vicc. Viszont rettentően frappáns. Április 1. Nem az okosok napja.

Természetesen nekem is van távkapcsolóm, és nincs beégve az RTL logója a jobb felső sarokba. Tudom, nem kötelező nézni. De az RTL most amúgy is kivételesen nagyot segít, hiszen ezt a médiatörténeti mérföldkőnek is beillő varázslatos műsoreposzt száműzte a kiscsatornájára, az RTL+-ra. Igen, ilyen is van, most ellenőriztem.

Tehát minden frankó. Akkor meg mi a vágyad, more? Egyszerű: No more!

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/70635/pics/lead_800x600.png
Gáspár Győző,RTL Klub
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?