Blogolj!

Végleg elhallgat a Music FM

Pintér M. Lajos

A Médiatanács szerint a korábbi Simicska-rádió a működése alatt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen.

Fotó: pixabay.com

Nem talált megoldást a Budapesten sugárzó Music FM működtetője arra a helyzetre, hogy a Médiatanács nem hosszabbította meg hétéves médiaszolgáltatási jogosultságát a 89,5 MHz-es frekvencián, így csütörtöktől elhallgat a rádió. A végleges döntésről beszámoló Média1 megjegyzi, ezen a héten a Sláger FM is elnémult volna, annak üzemeltetője viszont megvette a veszteséges Rock FM-et, és átköltözött annak frekvenciájára.

A korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Music FM a tavalyi negyedik negyedévi budapesti rádiós hallgatottságmérés szerint a negyedik helyen állt, napi 131 ezer hallgatóval a Rádió1, a Sláger FM és a Retro Rádió mögött, a Kossuthot és a Petőfit megelőzve.

A rádió Facebook-oldalán már elbúcsúztak, jelezvén: hét év után csütörtök éjfélkor elhallgat a Music FM. Úgy fogalmaznak, a tulajdonos és a vezetés mindent megtett, hogy az éterben maradjanak, de nem jártak sikerrel.

A Médiatanács korábban azzal indokolta a Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó jogosultság meghosszabbítására vonatkozó kérelmének elutasítását, hogy a grémium szerint ennek törvényi kizáró okai lettek volna, mivel a szolgáltató a működése alatt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/68510/pics/lead_800x600.jpg
89.5 Music FM,Music FM
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?