Blogolj!

Spíler 2-t mindenkinek! De minek?

Ragnar Volarus

A mai naptól a UPC Magyarország digitális csatornakiosztásában is elérhető a TV2 Csoport utóbbi időben legtöbbet szidott sportcsatornája, a Spíler 2. Ezzel pedig a Telekom és a Digi után a harmadik nagy szolgáltatót is beadta a derekát.

Ez a focirajongóknak igazán jó hír, hiszen a Spíler 2 sokszor ide dugta az aktuális UEFA Bajnokok Ligája játéknap egyik csúcsmeccsét, és itt láthatóak a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályának küzdelmei is. Bevallom, utóbbi hiánya nem nagyon okozott törést az életemben az utóbbi fél évben, így hiába a nagy bejelentés, a behűtött pezsgő most még marad a frigóban. 

A fent említett labdarúgó-közvetítések mellett örülhetnek a gyorsasági motoros-világbajnokság rajongói is, nem maradunk le a hamarosan rajtoló szezonról. És ennyi. Mert a műsorban a sportesemények mellett realityk és más ismeretterjesztő sorozatok töltik ki a műsoridőt. Akárcsak a Spíler 1-en, ahol a legnagyobb menőség a favágós reality.

A TV2 Csoport tehát örülhet, végre elsózta minden szolgáltatónak a Spíler 2-t. Kérdés, milyen áron? Mert a UPC-vel történt megállapodásról keveset tudni, viszont a Digi meggyőzése nem volt egyszerű. A román székhelyű szolgáltató néhány hete vette fel a kínálatába a Spílereket, de cserébe nem keveset kért. Információk szerint ez bizony Premier League meccsekbe, közvetítési jogba került. Nem is kevésbe. 

Onnan indult a tárgyalás, hogy a Digi a meccsek egyharmadát kapja meg, és minden második héten ők választhatnak először a kínálatból. Viszont a tárgyalás végér a Spíler kénytelen volt átadni a meccsek felét a Digisportnak. Tehát fifty-fifty. Erre még az angol liga fejeseinek mondaniuk kell egy Ámen!-t, de túl sok okuk nincs nemet mondani.

A TV2 Csoportnak tehát engednie kellett, és mivel 7 millió eurót pengetnek ki évente a Premier League közvetítési jogokért, ez bizony fájdalmas kompromisszum. Kérdés, hogy a szerződés lejárta után vajon beszállnak -e újra a licitbe a következő hároméves ciklusra? Hamarosan kiderül, mert ez a licit idén esedékes. Az angol bajnokság rajongói pedig izgulhatnak, vajon 2019 őszétől vajon hol lesznek a PL-közvetítések.

A Róna utcában pedig szomorkodhatnak, elvégre alakul a csúnya pofára esés. Ősszel a Serie A csúszott ki a markuk közül és landolt a Diginél, most pedig úgy tűnik, hogy a Premier League is hasonló sorsra juthat. 

A Spíler TV az idegeinkkel játszik

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Még tavasz elején jelentette be a TV2 tulajdonában álló sportcsatorna - bár délelőtt éppen favágós reality meg jó ég tudja mi minden megy rajta- a Spíler TV, hogy a négy európai labdarúgó topbajnokság közvetítési jogai közül három is náluk landolt.

Zárszóként egy jó hír. UPC-előfizető filmrajongóknak. Február 17-től ugyanis - a meglévő 100 filmeket sugárzó adó mellé - két további csatornával bővül a UPC televíziós választéka. A Moziverzum filmcsatorna külföldi és magyar sikerfilmeket, klasszikusokat, díjnyertes alkotásokat és országos premiereket kínál majd a nap 24 órájában. A szintén egész nap sugárzó Jocky TV sorozatcsatornán pedig rég nem látott kedvencek, ismerős arcok és számos országos premier szórakoztatja majd a műfaj szerelmeseit.

A Spíler 2 TV a UPC TV Prémium csomagjában a 74-es, HD verzióban pedig a 75-ös programhelyen található, és az indulástól számított egy héten át a UPC digitális kábeltévé szolgáltatásának minden előfizetője számára elérhető. A Moziverzumot az 55-ös, a Jocky TV-t pedig a 57-es programhelyen találhatják meg a UPC előfizetők február 17-től.

Címkék: spíler tv
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/68393/pics/lead_800x600.png
spíler tv
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?