Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Korábban gúnyolt újságíróból akar hőst csinálni az ellenzéki sajtó

Röhögtek rajta, gúnyolták – most meg hőst akarnak belőle csinálni. Pedig nem az. Csak egy újságíró, aki már nem dolgozik a Nemzeti Sportnál.

Előre szólok: nem védem meg sem a Nemzeti Sportot, sem Sinkovics Gábort. Előbbi – egészen pontosan a kiadó – megtette a maga nevében és a lap egykori főmunkatársa is kiadta a dühét az ellenzéki médiában. Nem az a lényeg, hogy lap és az újságíró közös megegyezéssel elvált egymástól, ennél sokkal izgalmasabb dolgot is felszínre dobott ez az ügy. Mégpedig a köpönyeg forgatásának mesteri szintjét. 

Haladjunk szépen sorban.

Sinkovics Gábor stílusát lehet szeretni és lehet utálni is – tapasztalatom szerint köztes megoldás nincs. Volt szerencsém bő egy évtizeden át viszonylag közleről figyelni a főmunkatárs munkásságát – éveken át egy asztalnál is ültünk – és láttam a vívódásait, amikor annak idején az index, a 444, vagy éppen az azóta már kimúlt cink megküldte egy-egy nekrológja, vagy riportja után. Nem teregetném ki a belügyeket, de volt ott minden. Minősített felmenők, javasolt pózok, ötletek arra, hogy ki, mit, hova és kinek tegyen be. 

Ilyen volt ez. Sinkovics kollégát úgy küldte meg a liberális sajtó, mint a huzat. Ő meg aztán dühében még telefont is ragadott és szóban küldte el melegebb éghajlatra a kritikusait. Előfordul. Benne van a pakliban. Tudjuk, aki a sarokra áll, azt néha megcsinálják…

Akik annak idején teli pofával röhögtek a sinkovicsi fordulatokon, vagy gyártottak mémeket a kolléga képével most egészen másként állnak már a dolgokhoz és a szerzőhöz. Sinkovics kollégát be akarják állítani a rendszer üldözöttjének. Ez kérem, hülyeség… 

Nincs itt semmiféle üldözés, pláne rendszerszintű. 

Persze értem én, egyszerű ez: elküldték Orbán Viktor kedvenc lapjától! Ennyi elég ahhoz, hogy ma valaki ellenzéki „hős” legyen. Mert azt akarnak belőle csinálni az biztos. Titkon abban bíznak, hogy Sinkovics január 19-én felszólal egy tüntetésen, vagy legalábbis félpályás útlezárást kezdeményez az utcájában. Esetleg megpöcköli a miniszterelnök, vagy egy éppen arra bóklászó fideszes fülét, esetleg rászól, hogy üljön le a helyére. 

Az egykori gyalázkodó kritikusok – azt, hogy a 444 égő Nemzeti Sporttal illusztrálta a benyalós cikkét, inkább nem is minősítem –, most hőst akarnak kreálni az egykori céltáblából. Persze ehhez kellett a korábbi főmunkatárs cikke is, amelyben páros lábbal, hátulról vágott alá a teljes szerkesztőségnek. Mindenkinek. Titkárnőtől, újságírókon át, mindenkinek. Nem érdemelték meg. 

Amennyire tudom, annak idején, amikor Szöllősi György lett a lap főszerkesztője, senki sem állt fel az asztaltól, hogy akkor ő most világnézeti okok miatt távozik. Sinkvics sem tette. Sőt! 2017 októberében akkorát rúgott bele a magyar futball teljes egészébe, hogy a kapufa adta a másikat. Mi lett a következménye? Semmi… 

Mintahogy ennek az egész köpönyegforgatósdinak sincs semmi értelme. Már bocsánat, de mi történt? Távozott egy újságíró egy laptól. Aznap még két pék és egy gumicukorgyáros hagyta el a munkahelyét. Egyikük sem lett ellenzéki hős, pedig Orbán Viktor szereti a zsömlét és talán a gumicukrot is. 

3
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/67655/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Kristóf Ábel bejegyzésére 2019-01-17 01:26:08
kristóf ábel kázmér jenő béla leokádia (csak így, csupa kisbetűvel, mert nem érdemelsz mást) !
Te fényre sötétedő nihilista toprongy, világít a szádban a NEGRO cukor !!!!
Meséld már el a nagyközönségnek, hogy milyen az a "cenzúrától kipakolt" szekrény !!!!
Válaszolok
Kecskés István
Kecskés István 2019-01-16 12:21:22
Ha tudnád, mennyi minden maradt ki… Kipakolt szekrény amúgy nincs, csak állítólagosan eltűnt.
Válaszolok
Kristóf Ábel 2019-01-15 23:12:01
Épp csak a lényeg maradt ki cenzúrától kipakolt szekrényig. Nyesttelep?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?