Blogolj!

Kamuznak és lopnak – ilyen ez…

Normális helyen az ember gondolkodik, kitalál, aztán ír. És amikor kész, akkor jön egy senki, aki kijelöl, másol és beilleszt. „Újságírás” 2019 eleje…

Bátyi Zoltán kolléga remek cikket írt. Tetszett az olvasóknak, a szerkesztőknek és még valaki másnak is. Egy névtelen senki fogta az egészet és minden szó nélkül lemásolta. Egy karakter nem sok, annyit sem tett hozzá, de sajátjaként tálalta. Nem egyedi eset, sőt egyre inkább elhatalmasodik az interneten ez a hozzáállás. Sok ész nem kell hozzá, egy majom is meg tudja tanulni a mozdulatsort. 

Tudom én, hogy egy a tábor, meg még a zászló is, de kezd egy kicsit sok lenni, hogy a Blogstaron megjelent bejegyzéseket olvassuk vissza, jó esetben a forrás megjelölésével. Persze általában passzív linkkel, vagyis nem lehet „átkattintani”, így aztán tőlünk csak visz, ide semmit sem hoz. 

Folyamatosan lopják (finomkodhatnánk, hogy másolják, de minek?) a bejegyzéseket – tegyük hozzá nemcsak tőlünk, hanem még számtalan oldalról – a flagmagazinba, a polgárportálra, a hungaryfirstre, a mindenszóra és még sorolhatnánk. Vajon mit szólnának, ha egyszer küldenénk egy számlát? Rendesek leszünk, másodközlés, olcsón megszámítjuk. De már bocsánat, a mi cikkeinknek is köszönhetik, hogy a rohadt bőrgomba elleni krém, meg a pénisznyújtó banner pénzt hoz nekik. 

Nem leszünk olyanok, mint egy alkalommal az egyik baloldali portál, amely egy szabadon felhasználható kép közléséért kért tőlünk egy vaskos összeget, aztán amikor szembesítettük őket azzal, hogy ez egy mindenki számára ingyenes kép, akkor bekussoltak. 

Mi nem fogunk. Ahogy eddig is, harcolunk a kamu oldalak és immár a „kopipésztes” mocskok ellen is. És lehet, hogy tényleg írunk néhány számlát…

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/67564/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-14 12:27:25
Úgy mondják, hogy még a leggügyébbeknek is lehet nagyjából ötévente egy-egy használható, jó ötletük.
Na, ezeknek az ingyen másolgatóknak soha nem volt, ma sincs, és soha nem is lesz egyetlen, valamirevaló ötletük sem, ezért is lopnak gátlástalanul innen-onnan, mint a güzü.
Hogy - mellékesen - ennek a témának a kapcsán miért jutott eszembe pont a furcsány (szemkilövető, hazug fráter) furkó szakdolgozata, az már magamnak is "szinte megmagyarázhatatlan" !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?