Blogolj!

Megszűnik a Vasárnapi hírek – tehát még létezett

Megszűnik a Vasárnapi Hírek… Pikírten megjegyezhetném, hogy ezek szerint akkor még létezik. Nem tudom megmondani az idejét, hogy mikor olvastam bele utoljára. Ha jól emlékszem – szinte biztos, hogy vasárnap volt – egy Vasas–Veszprém NB I-es mérkőzés góljának leírását olvastam benne utoljára, márpedig ebből a párharcból 1993-ban rendezték az utolsót… 

Vagyis éppen 25 éve nem volt a kezemben a nyomasztó kinézetű és tartalmú lap. Azóta csak ránéztem. Messziről. Az is komoly erőpróba volt. 

Valószínűleg nem voltam ezzel egyedül. 

A Vasárnapi Hírek 1985-ben jelent meg először és 1991-ben 300 ezer darabot adtak el belőle hetente, ami ugye nagyjából egymillió olvasót jelent. Ugyanakkor a Mai Nap és a Blikk is bevezette a vasárnapi megjelenést, így a kiadvány példányszáma drasztikus esésnek indult és 2002-ben már mindössze 60 ezren vásárolták meg. Két évvel ezelőtt pedig már csak 18 ezren vették a lapot, ami magában hordozta a közeli bukás lehetőségét. 

Ez most elkövetkezett. Jön majd persze a hiszti, hogy sérült a sajtószabadság. Nem hiszem. A Vasárnapi Hírek – egyébként ugyanúgy, mint az a Népszava, amibe most beleolvad a lap – ódivatú, nyomasztó, depressziót keltő lap volt. Nem volt és nincs is már rá szükség. Az egészben egy jó hír van: a kollégák egy része a Népszavánál dolgozhat tovább. Ez fontos, hiszen családos emberek is akadnak köztük. Ugyanakkor talán a szakszervezetek korábbi lapja sem jelent hosszútávú megoldást. 

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/64972/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-01 10:39:02
Na végre !!!
Az elmúlt harminchárom év is csupán vergődés volt. Én, soha az életemben nem olvastam ebből a komcsi "újságból" egyetlen sort sem, mert egyszerűen nem érdekeltek a hazug lózungjaik.
Minden esetre úgy érzem, nem vesztettem semmit !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?