Blogolj!

Önmagát buktatta le a lájkvadász, koppintó oldal

Kecskés István

Van ez a Hungary First nevű internetes cikk-sokszorsító „portál” – leginkább másolják az írásokat más oldalakról –, amit ma irgalmatlan könnyű tettenérni és bebizonyítani, hogy nem más, mint egy lájkvadász semmi…

Azt írja a roppant hangzatos cím, hogy 

A magyar imázsfilm lett a világ legjobb turisztikai videója

Az embernek már hevesebben is ver a szíve! Akárhonnan nézzük, az állítás szerint, mi magyarok a hazánk miatt lettünk a világ legjobbjai! Mi kell még. Aztán itt van a cikk: 

A csodák országaként titulálják hazánkat az új imázsfilmünkben, ahol az ég a földig ér, s ahol annyi természeti látnivaló, épitészeti kiválóság és szabadidős tevékenység van, amely feledezes vár, hogy szinte egy élet nem elég őket megtapasztalni.

Ennyi és nem több. 

Nem derül ki, hogy ki választotta a világ legjobbjának a magyar filmet, az sem, hogy milyen verseny volt ez egyáltalán. Semmi. 

De mivel azt ugye tudjuk, hogy ez az oldal többnyire koppint – minket is, bár senki nem emlékszik a szerkesztőségben, hogy a hozzájárulásunkat kérték volna –, meg kell nézni a forrást. Korrektek, meg is jelölték. 

Bejön a Turizmus Online egyik cikke, a következő címmel: 

A magyar imázsfilm lett a legjobb európai turisztikai videó

Hopp! Szóval, akkor nem a világ, hanem „csak” Európa?! Annyi baj legyen. Ez is nagy dolog. Volt. A hír ugyanis 2015. szeptember 18-án jelent meg. 

Szép volt!. Jelzem, hogy ennek a cikknek a másolásához hozzájárulok. Tegyétek fel nyugodtan.  

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/64764/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?