Blogolj!

Farkasházy Tivadarnak jobban bejött a gyilkos rendszer

A kádári nosztalgia egyik leghangosabb képviselője Farkasházy Tivadar, most ismét bizonyította, hogy neki nagyon számítanak a kommunizmus és a diktátor bűnei. Neki jobban tetszett az a rendszer.

Fotó: blikk.hu

A Kádár-korszakban mindig picit jobb lett, most mindig picit rosszabb 

– mondta a rémesen gagyi borítóval ellátott új könyvének bemutatóján az egyáltalán nem vicces Farkasházy Tivadar. 

Értem!

Tehát az a rendszer, amely Kádár János árulásával, az 1956-os forradalom szovjetek általi leveretésével kezdődött jobb volt, mint a mostani. Ez valami elképesztő! Ártatlanul kivégzett, bebörtönzött emberek sokaságáról szólt mocskos kommunizmus, de Farkasházy szerint az jobb volt. 

Nem csoda. 

Nézzük a csodás életút néhány kiemelkedő állomását. Farkasházy 1969-ben szerzett diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen – oda nem vettek fel akárkit abban az időszakban, de emberünk még le is doktorált. Három éven át volt a Beruházási Bank közgazdásza – bizalmi állás. 

Valamilyen furcsa oknál fogva 1973-ban elhagyta a számok világát és a Vidám Színpad, majd a Mikroszkóp Színpad számára írt (fa)vicces dolgokat. Ez olyan jól ment, hogy 1975-ben ő lett a Rádiókabaré szerkesztője, majd tíz évvel később főszerkesztője – amennyire tudom véresszájú ellenzékieket nem alkalmaztak ilyen magas pozícióban. Aztán Csúcs László kirúgta, majd 1994-ben visszavették a rádióba, csak annyit jegyezzünk meg, hogy 1994-ben a miniszterelnököt Horn Gyulának hívták.  

Van-e még kérdés?

Nem nagyon lehet. Értjük már, hogy miért volt olyan marha jó néma cinkosnak lenni a Kádár-rendszerben. Úgy csinálni, mintha nagyon vicces lenne az ember, miközben egyálatlán nem volt az. Most komolyan beszél. Pedig viccnek is rossz volt, amit mondott. 

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/63928/pics/lead_800x600.jpeg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-14 20:28:21
Erre nincs jobb kifejezés:
Ez az idétlen, agyament Teddy teljesen megháborodott.
Az ő köreikben nem szégyen az, csak roppant kellemetlen !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?