Blogolj!

Közel 143 millió forintos büntetés az RTL-es Való Világnak

Majdnem 143 millió forintra büntették a Való Világ negyedik, 2010-es évben indított szériáját az NMHH szerdai közleménye szerint. Ebben vált "híressé" a győztes Alekosz, de Baukó Évát, Szandikát és VV Zsófit, a Rágógumi című gigamega sláger előadóját is ennek az évadnak köszönhetjük. 

A Médiatanács még 2011-ben döntött arról, hogy a Való Világ 4 2010. novemberében és decemberében leadott huszonegy epizódja és azok előzetesei nem a megfelelő korhatári-besorolást kapták.

Az RTL szerint bőven elég volt a "12 éven aluliak számára nem ajánlott" besorolás, holott eközben közvetlen szexuális utalások, trágárság, dohányzás és túlzott alkoholfogyasztás is rendszeresen előfordult a műsorban. Tehát bőven magasabb korosztály-besorolás lett volna ildomos. 

Egy rövid részlet arról, mi történik ha ilyen szellemóriásokat összezárnak, és alkoholt adnak nekik.


Az RTL persze nem cicázott, és a fent felsorolt "bűnöket" már az előzetesekben is elkövette, ráadásul ezeket napközben sugározták (nem pedig a magasabb besorolás szerinti este 9 és hajnali 5 óra között), így a testület a műsorszámok és az előzeteseik miatt is elmarasztalta az RTL Klub médiaszolgáltatóját.

De ha lúd, legyen kövér! Ugyanebben a novemberi és decemberi időszakban minden adásban – összesen 38 epizódban – a képernyőn a különböző márkákat több esetben előzetes figyelmeztetés nélkül jól azonosíthatóan mutatták, vagyis a szolgáltató burkolt reklámokat tett közzé.

Ezek után osztott-szorzott a Médiahatóság, és a végén 142 724 884 forint bírságot mutatott a számológép kijelzője. A most már jogerős döntés hét évnyi bírósági procedúra után született meg. Ami csak azért is tűnhet időpazarlásnak, mert a Médiatanács határozatán csak minimális mértékben változtattak eközben.

Sebaj. Vasárnap 17 órától az RTL2-n indul a kilencedik évad. Lehet újra próbálkozni.

"Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ. Pénz....."

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/63268/pics/lead_800x600.jpg
Nagy Alekosz,RTL Klub,valóságshow,VV Éva
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-02 17:10:55
Na, - véleményem szerint - itt van a bibi !!!!
Nem 143 millióra kellett volna büntetni ezt a szennycsatornát, hanem legalább ennek az összegnek a hússzorosára !!!
Mindig mondtam, hogy a jobboldal az indokolatlan, túlzott lojalitásába fog egyszer belefulladni !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?