Blogolj!

Te mit tennél, ha leállna a YouTube?

Dorogi László

El tudna képzelni egy olyan világot, amelyben nem létezik a népszerű videómegosztó? Mit tenne egy ilyen világban? Elővenné a jó öreg hi-fi tornyot? Leporolná a CD-ket? Ugyan, dehogy!

Fotó: Twitter

Minden bizonnyal azt tenné, amit mindenki más: rákeresne egy másik videómegosztó portálra, hogy betömje a YouTube-fogyasztó lelkén keletkezett űrt, hiszen a felületet ma már legkevésbé a zenehallgatás miatt, vagy a videoklipek habzsolásához kapcsolja be a netező, sokkal inkább keres rá az éppen trendi videós tartalmakra. Tudják, mint a kiscicás videók, a kisbabás videók, a gameplayek, az ilyen-olyan butyuta kihívások, a népszerű vloggerek csatornái és így tovább, és így tovább, és így tovább.

Szóval kedden olyan történt a YouTube-bal, ami létezése óta még soha: közel két órán keresztül akadozott, döcögött, köhögött, ilyen hosszú időre még sosem állt le a rendszer ezelőtt. A világ internetezői azonnal be is pánikoltak, a philadelphiai rendőrség Twitter-csatornája például arról számolt be, hogy volt, aki egyenesen a hatóságokhoz fordult.

És hogyan vezethető le a stressz? Na hogyan? Egy kis kézimunka mindig segít ugye. És ezt támasztják alá a PornHub, felnőttfilmes videómegosztó statisztikái is. A YouTube észak-amerikai idő szerint este fél tíz és háromnegyed tizenegy között omlott össze totálisan és nem fogják elhinni, de ebben az időszakban milliókkal nőtt meg a pornóoldal látogatóinak száma, a csúcsidőszakban 21 százalékkal kattintottak többen a portálra, mint egyébként.

Persze sokan akadtak, akik kötötték az ebet a karóhoz, a PornHub statisztikái szerint ugyanis 109 százalékkal többen kerestek rá a "fortnite" kulcsszóra (ez egy nagyon népszerű számítógépes játék), és 96 százalékkal többen pötyögték be az oldal keresőjébe a minecraft keresőszót (tudják, ez az a kockavilág alapú számítógépes játék). Ami viszont furcsa, hogy 183 százalékkal többen kerestek rá a "youtube" szóra, de megemelkedett az érdeklődés az ASMR videók és Ariana Grande iránt is.

A világ rendje helyreállt, miután visszatért az élők sorába a YouTube, a PornHub nézettsége alaposan megcsappant, de a portálnál vélhetően azóta is azért imádkoznak, hogy álljon meg újra és újra.

Címkék: Pornó, YouTube
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/62271/pics/lead_800x600.jpg
Pornó,YouTube
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?