Blogolj!

A ló másik oldala

Abban talán egyetérthetünk, hogy Bernd Storck a modern kori magyar labdarúgás legnagyobb sikerét érte el a válogatottal 2016-ban. Talán abban is van igazság, hogy részben a közvélemény és a sajtó nyomására kellett távoznia. Na de ugye Andorra...

Fotó: MTI

A miniállam ellen elszenvedett vereség után a derék német szakember joggal kapott hideget-meleget - inkább hideget - majd a helyzet olyannyira elfajult, hogy végül szakításhoz vezetett, az MLSZ és a szövetségi kapitány útjai elváltak. Akkor a közvélemény és persze a sajtó sem marasztalta, nem kevés kritika zúdult a nyakába, sokáig nem is állt újra munkába.

Az idő persze megszépít mindent, Storck Belgiumban vállalt vezetőedzői állást néhány hónapja, a sereghajtó Royal Mouscronnál. Ne aggódjanak, nem kell ismerniük a csapatot, mert a történet lényege nem ez. Szóval Storck hat forduló után vette át a tök utolsó, hat vereséget elszenvedő gárdát, s azóta, ha hiszik, ha nem, veretlen a csapat - erről számolt be a Nemzeti Sport Online vasárnap délelőtt.

Ténynek tény és igaznak igaz is. Csakhogy azóta kettő mérkőzést játszott le a jó nevű Mouscron, ahhoz pedig nem kell nagy matematikai tehetség, hogy kiszámítsuk: ez azt jelenti, hogy mindössze kettő találkozóra készítette fel, kettő mérkőzésen vezette újdonsült fiait a német mágus. Itthon meg ugye pont elég volt neki két rossz meccs ahhoz, hogy a pokolra kívánjuk a fantasztikus Európa-bajnokság után.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy kár kattintásvadász címekbe szőni az egykori sikerkapitány nevét és aranyba foglalni egykori tevékenységét, mert ahogy itthon, úgy most is ugyanabból az alapanyagból építkezik. Tudják, amiből elvileg nem lehet várat építeni. Márpedig ha így van - és minden bizonnyal így van - ne két meccs alapján ítélkezzünk a munkássága felett. S ahogy anno kár volt lehordani a sárga földig, úgy most is kár az egekig magasztalni. Ne túlozzunk, ne essünk át a ló másik oldalára.

Címkék: nemzeti sport
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/59263/pics/lead_800x600.jpg
nemzeti sport
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-23 16:31:16
Maradjunk annyiban, hogy amit abban az időben (EB részvétel) a magyar foci válogatott elért, azt egyértelműen a Dárdai Palinak köszönheti.
Nem is szabad lett volna elengedni, mert akkor - meggyőződésem, hogy - nem itt tartanánk, ahol most tartunk !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?