Blogolj!

A Spíler TV az idegeinkkel játszik

Ragnar Volarus

Még tavasz elején jelentette be a TV2 tulajdonában álló sportcsatorna - bár délelőtt éppen favágós reality meg jó ég tudja mi minden megy rajta- a Spíler TV, hogy a négy európai labdarúgó topbajnokság közvetítési jogai közül három is náluk landolt. A Bajnokok Ligája és az angol Premier League mellé megszerezték a spanyol La Liga és az olasz Serie A jogait is. Ezt később májusban hivatalosan is megerősítették. A Sport TV ugyanekkor bejelentette, hogy stipi-stopi Bundesliga, így úgy tűnt minden a helyére került. 

Egyre nagyobb játékos a Spíler TV

Egy, aki mindent visz! Ez ugyan az egyik RTL-es műsor szlogenje, de ezt az elvet követi a TV2 csoport sportcsatornája, a Spíler TV. Nem is olyan régen jelentették be, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítésekbe is beszállnak, és már akkor megpendítették, hogy hamarosan az eddigi egy helyett három sportcsatornát kapunk tőlük.

Most viszont hetek óta elkezdte a labdarúgó bajnokságokat beharangozni a Spíler, de valahogy a Serie A sehol nem szerepel. Ami azért elég elkeserítő, tekintve, hogy hétvégén indul a bajnokság, egy olyan Juventussal, amelynek soraiban Cristiano Ronaldo is ott rohangál majd.  

És részben éppen a portugál zseni az oka a nagy kavarodásnak. A tavaszi megállapodások idején még a MediaPro nevű kínai cég rendelkezett a Serie A jogaival, csakhogy nyár elején ezt szerződését az olasz ligát képviselő IMG felbontotta. Az új tendert pedig természetesen más nyerte, méghozzá a Perform/Sky Italia közös pályázata volt a befutó. Akik viszont nagy ívben tesznek arra, hogy az előddel ki és mennyiért szerződött le. 

Tehát újraindult a licit, ám Ronaldo Olaszországba igazolásával finoman szólva is beleszart a ventillátorba. Hiszen a korábbi 2,5 helyett már 4 millió eurót kell kicsengetni annak, aki nézni szeretné a Juve-Napoli-Roma-Inter-Milan-Lazio versenyfutást.

Ám nem ilyen "egyszerű" a helyzet. Hiszen a sok jog, sok meccset jelent, amihez nem elég csak a Spíler 1. Szerencsére immár két csatornája van a TV2-nek, hiszen ott a Spíler 2 is. Viszont ez utóbbi csak a Tarr Kft. nevezetű szolgáltatónál szerepel a csatornakínálatban. Így 300 település és 100000 ügyfél kivételével még a spanyol bajnokság nyitányáról is lekésünk. Mert azokat a Spíler 2-n nézhetnénk. 

Frissítés: Hosszú találgatások után eldőlt, hogy Magyarországon továbbra is a DIGI Sport csatornák közvetíthetik az olasz labdarúgó bajnokság mérkőzéseit. A DIGI Csoport 2018. augusztus 17-én írta alá az erről szóló szerződést az IMG Media-val, így újabb 3 évig birtokolhatja a Serie A közvetítési jogait. Olaszország legjobb klubcsapatainak összecsapásai a DIGI Sport és a DIGI Online műsorkínálatában is elérhetők lesznek, így a társaság ügyfelei holnaptól bárhol és bármikor izgulhatnak kedvenceikért. A megállapodásának köszönhetően a DIGI ügyfelei már biztosan megtekinthetik – az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csapata – a címvédő Juventus és a veronai Chievo találkozójával, szombaton elrajtoló bajnokság küzdelmeit.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/57077/pics/lead_800x600.png
labdarúgás,spíler tv
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?