Blogolj!

Idióták a sajtóban, avagy pörög az álhír biznisz

Kecskés István

Az agyam eldobom! De komolyan! A hirmagazin.eu oldal „online média sajtócsatornán keresztül megkereste VI. Fülöp spanyol királyt”, ám 11 napja nem kapott választ!

Már a cím is… 

„Migránsellenes fegyveres testület szerveződött Spanyolországban…. Oszd meg!”

Oszd meg?! 

Igazuk van! Nem is kell itt szemérmesnek lenni, vagy szerénykedni, de azt mégsem lehet a címbe írni, hogy kattintás-vadász cikk és mindenki nyomja a gombot, vagy a telefon képernyőjét. 

Na, de ugye a lényeg az, hogy a hirmagazin.eu (száradjon le a kezem, ha idelinkelem az élő hivatkozásukat!) „online média sajtócsatornán keresztül megkereste VI. Fülöp spanyol királyt”, ám 11 napja nem kapott választ!

Király! Nem?!

Az oldal (nem, nem hírcsatorna!!!) azért forduult a királyhoz, mert 

Bizalmi forrásból tudjuk, hogy spanyol hatalmi szervezeteken belül, tavaly ősszel, szerveződés kezdődött, melynek eredményeképpen két hete létrejött egy közel 70 ezres mag, amely migránsellenes nézeteket vall.

Bizalmi források! Ez már majdnem olyan kifinomult, mint Csuhaj Ildikó kormányközeli forrásai. Na, de van ugye ez a 70 ezres mag, amely migránsellenes nézeteket vall. Ilyet mondjuk én is tudok írni, még akkor is, ha nem igaz. Csak nem szoktam. 

Kattintásvadász oldalt láttam már, de ekkor szart, mint ez a hirmagazin.eu még csak ritkán. Benne van minden! 

A szerveződött erős fegyveres testület úgy tette le az esküt, hogy a bevándorláspárti kormány (spanyol király) döntései ellenére is, megvédik a határt.

Olcsó, manipulatív, hányinger!

És még a spanyol király sem válaszol nekik. 11 napja… 

Csak az érdekelne, hogy ha 11 napja elmentek a kérdések, vagyis a bizalmi források akkor tájékoztatták az oldalt, akkor eddig miért tartották magukban az információkat? Mert légből kapott kamu? Nem tudom… 

Ugyanakkor médiaajánlat van ám! Ebben azt írják, hogy az oldalnak idén augusztus 7-ig 9.437.621 megtekintése volt. Ezzel szemben a Similarweb nevű elemző alkalmazás szerint ennél jóval kevesebb. Nagyon sokkal kevesebb. 

Amúgy a head bannert egy hétre 5 millióért lehet megvenni. A hülyének is megéri. Sőt csak annak. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/56827/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?