Blogolj!

Ne hibázz a Facebookon!

A „cenzúrázatlan” híreket közlő Voice of Europe oldal posztjainak elérhetőségét korlátozta a közösségimédia-óriás, de nem válaszolnak arra, hogy mire számíthatnak a jövőben.

A Voice of Europe viszonylag új médiumként erősen támaszkodik a közösségi médiára, a Facebookon például 270 ezer követőjük van. Ezért is érte őket csapásként, amikor egy agresszív szírt ábrázoló videójukkal kapcsolatban a Facebook azt írta nekik, hogy az – a hírek valódiságát ellenőrző AFP francia hírügynökség szerint – nem Londonban, hanem Kuvaitban készült. Az álhírek elleni küzdelem jegyében a közösségi oldal korlátozta a posztjaik megjelenítését, és letiltotta a hirdetéseket is.

A Voice of Europe szerkesztői azonnal kitöltötték a megfelelő űrlapot, illetve a Facebook Twitter-csatornájára is írtak azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire számíthatnak. Hét napja nem kaptak választ egyik fórumon sem, és most attól tartanak, hogy egy következő hiba akár az oldaluk letiltásához is vezethet. Ezt már csak azért is méltánytalannak érzik, mert a nagy médiumok történetét is botrányok övezik, őket mégsem vetették ehhez hasonló fekete lyukba.

Címkék: Facebook
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/56566/pics/lead_800x600.jpg
Facebook
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?