Blogolj!

Jobb mint az eredeti?

Dorogi László

Kate McKinnon hatalmas hőstettet hajtott végre az Egyesült Államokban: élő egyenes adásban elrappelte az Animal Cannibals egyik nagysikerű nótáját.

Bevallom őszintén mindig görcsbe rándul kissé a gyomrom, amikor egy amerikai talk showban bármilyen kontextusban szóba kerül Magyarország neve. Ez vélhetően azért van, mert az esetek döntő többségében valamiféle lejáratásnak leszünk áldozatai, és nem ritkán az is előfordul, hogy ez bizony jogtalanul történik.

Most viszont az egész ország büszkén kaphatta a fejét Jimmy Fallon The Tonight Show című műsorára, amelynek egyik vendége a jelenleg legnépszerűbb amerikai humorista hölgy, Kate McKinnon volt. Kate-ről annyit érdemes tudni, hogy pokolian vicces, az elmúlt időszakban a mozivásznon is láthattuk, szerepelt például a Szellemirtók remake-jében és szerepet kapott A kém aki dobott engem című akció-vígjátékban is. Ez utóbbit éppen Budapesten forgatták és Kate itt esett szerelembe a magyar nyelvvel, amely szerinte a második legnehezebben megtanulható nyelv a világon az angol anyanyelvűek számára.

A humorista hölgy három hónapot töltött el nálunk, s ahogy Jimmy Fallonnak bevallotta, minden egyes nap egy valódi küzdelem volt kacifántos nyelvünkkel, de így sem sikerült a végére megtanulnia, hogyan kell leadni a rendelést egy étteremben, ám egy magyarországi barátja Erik - akinek elsősorban Kate sofőrjeként funkcionált - megígérte neki, hogy megtanít neki egy magyar rap dalt. Ezt itt:

Bár egy évébe telt, Kate-nek végül az első strófáját sikerült elsajátítania az Animal Cannibals - Yozsefváros című szerzeményének, amit magabiztosan prezentált is Jimmy Fallon műsorában.

Nem csoda hát, hogy a műsorvezető eldobta az agyát a produkciótól, mi pedig egy virtuális vastapssal jutalmazzuk Kate-et, mert ez aztán igazán emberes feladat volt, bravó!

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/56440/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?