Blogolj!

Döbbenetes nap a magyar médiában! Hír TV, Válasz, N1TV – rengett a föld!

Kecskés István

Egy napra annyi esemény jutott a hazai médiában, amennyi általában egy hónapra, vagy még többre is elég. Összefoglaljuk.

Kálmán Olga kapaszkodott a Hír TV-be, aztán távozott (Fotó: 24.hu)

Hír TV – csak semmi csintalankodás, KO

Valóban három percig tartott az értekezlet, amelyen a Hír TV új tulajdonosa bemutatta a cég és a csatorna új vezetését. Az új vezérigazgatója Répásy Bálint lett, a tartalomért felelős helyettese pedig Szikszai Péter. Mentes Katalin az Echo TV volt hírigazgatója ugyanezt a szerepet tölti majd be ennél a csatornánál, míg Liszkay Gábor médiatanácsadóként vállal munkát a tévénél. Ezzel együtt megköszönték az eddigi részvételt az ismert arcok közül Kálmán Olgának és Csintalan Sándornak is, de távozott Nagy Zolzán hírigazgató, Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Bodacz Balázs és Teszári Nóra műsorvezető, Zimon András és György Zsombor szerkesztő, Lampé Ágnes műsorvezető-riporter, Rechenberger Dávid sportriporter és Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató is. 

Kálmán Olga műsora azonnal megszűnt – a délutáni ismétlés helyett Orbán Viktor tusványosi beszédét adták le újra – és Csintalan Sándor is azonnal eltűnt a képernyőről. Visszatért viszont Földi-Kovács Andrea, aki korábban a csatornánál dolgozott, ám a 2015-ös G-nap után előbb a köztévéhez, majd az Echo TV-hez „igazolt”.

Visszatérünk a régi értékekhez, ott folytatjuk, ahol 2015-ben abbahagytuk – mondta székfoglalójában Szikszai Péter.

N1 TV – felállt a legismertebb stáb

Az N1 TV internetes csatornánál állítólag kilencen dolgoztak. Az előzetes hírek szerint a Jobbik alapítványa által finanszírozott csatornától nyolcan léptek le egyszerre, de ezt cáfolták, ugyanakkor az, hogy Kisberk Szabolcs főszerkesztő, Magyar Klára és Szilvási Péter drámai videót tett közzé, amelynek a végén lekapcsolták a villanyt. 

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány aztán közleményben tudatta, hogy marad a tévéje. 

Több munkatársunk a mai napon váratlanul jelezte, hogy távoznának hazánk első számú webtelevíziójának kötelékéből, ennek ellenére a televízió működni fog továbbra is.

Heti Válasz – Borókai marad

Bár szerdán napközben elterjedt a hír, hogy Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője távozik a posztjáról, ezt végül cáfolták. A már csak internetes kiadásban működő lap vezetője marad, csak a Heti Válasz Kft. ügyvezetői posztját hagyta el. 

Zoom – Murányi András körön kívül

Na mondjuk ez azért nem rázta meg a hazai médiát, de ne maradjon ki a szerdai médiarengések felsorolásából: közös megegyezéssel távozik a zoom.hu oldaltól Murányi András, aki eddig hírigazgatóként dolgozott a portálnál. A Népszabadság utolsó főszerkesztője, aki korábban a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese is volt, utód nélkül hagyja el a lapot, amelynél az utóbbi időben már szerkesztőként is dolgozott, de hírigazgatóra nincs szükség. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/56432/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?