Blogolj!

Amikor Simicska mindenkit kib@szott az nem fájt a újságíró szövetségnek

Emlékszünk még Simicska Lajos klasszikus mondataira, amelyekkel 2015-ben levezényelte a G-napot. Érdekes, az akkor nem fájt a MÚOSZ-nak.

A pártatlan és objektív Hargitai Miklós MÚOSZ elnök ellenzéki tüntetéseken is felszólalt…

2015. február 6-án Simicska Lajos, a Hír TV akkori tulajdonosa a követlezőket is mondta: 

(…) most bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok.

Még egyszer mondom, mindenkit kibaszok. Szar helyzetbe hoztak, én is akkor olvastam a közleményüket, amikor maga. Nekem nem szólt senki.

Kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni. Még egyszer mondom, mindenhol az én embereim fognak ülni.

Amíg én vagyok, minden van, folytatom a háborút, és mindenkit kibaszok.

Ne haragudjon, le kell tennem, mert éppen öltözködöm, megyek be a laphoz, és mindenkit kirúgok, mert hátba támadtak. (index, origo, pestisracok)

Van ugye a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, amelynek ilyenkor fel kellene emelnie a szavát. A MÚOSZ 2015. február 6-án a következő közleményt adta ki. 
Nem. Nem láthatatlanok a betűk, hanem éppen ennyit… Egy mondatot se. Igaz, hogy akkor még nem a  34 tag szavazatával megválasztott Hargitai Miklós vezette nyugdíjasotthont a szövetséget. Most viszont már ő, aki a Népszabadság munkatársa volt az utolsó napig, most meg a Népszavánál önti a betűt olvasók ezreire. Ugyanakkor most fontos volt megszólalnia a MÚOSZ-nak, amelynek a leglátványosabb munkája, hogy folyamatosan közleményeket ad ki, amelyben hivatásos aggódóként félti a sajtószabadságot. 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) aggodalommal figyeli a Hír TV-nél zajló kormányzati hatalomátvételt, és az amiatt bekövetkező sorozatos elbocsátásokat. Nem vitatjuk el a médiatulajdonosok azon jogát, hogy szabadon dönthetik el, kikkel kívánnak dolgozni. Ugyanakkor az állampolgárok tájékozódási alapjogát súlyosan sértő gyakorlatnak tartjuk, hogy a kormányzat közvetlenül benyomul a szerkesztőségekbe, az Orbán-kormányhoz való lojalitást szabva az alkalmazás feltételéül. Az alaptörvény és a médiatörvény a pártatlan és sokszínű tájékoztatás biztosítását szabja alkotmányos feladatul – minél inkább egypólusúvá válik a magyar média, annál egyértelműbben sérülnek ezek a kétharmados jogszabályok. A MÚOSZ az említett törvényekben megszabott feladatokra emlékeztetve a médiahatóság fokozott figyelmét, a hír- és véleménymonopólium kialakulása elleni fellépését sürgeti, egyúttal munkajogi segítséget kínál az elbocsátott kollégáknak. Jelezni kívánjuk továbbá, hogy amennyiben a Fidesz-közelbe húzódott tévécsatorna finanszírozását a már sok helyütt látott modell szerint állami hirdetésekkel oldja meg a kormány, az újságíró-szövetség a magyar és az európai hatóságoknál is feljelentést fog tenni tiltott állami támogatás miatt. Semmilyen törvény nem biztosít ugyanis jogot a kormányzatnak arra, hogy állami forrásokból, azaz közpénzből egyoldalú versenyelőnyt biztosítson a vele szimpatizáló médiumoknak.

Korrekt, nem? Amikor egy tulajdonos azzal fenyegetőzik a sajtón keresztül, hogy mindenkit kib@sz, majd amúgy ezt meg is teszi, akkor kussol a MÚOSZ, most meg, amikor jön egy új befektető és határozott irányvonal mentén akar dolgozni, akkor azonnal lehet sivalkodni. 

2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/56442/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Viktor
Viktor 2018-08-02 23:45:28
Persze, hogy 2015-ben nem sivalkodtak. Hiszen ismerjük Hargitai úr ominózus megállapítását, mely szerint az újságírás baloldali műfaj. Úgyhogy, Tisztelt Szerző úr, Ön - attól tartok - nem újságíró. :) :) :)

(Nem véletlenül viccelődnek ezen az Echo TV Troll című műsorában is oly gyakran. Egyébként meg sivalkodjanak csak az Újságíró Szövetségnél, ha ennyire ráérnek, azt' ennyi. Szerintem a kutya sem veszi őket komolyan.)
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-02 16:53:52
A MÚOSZ mindig is egy liberálbolsevik, eszement szervezet volt, az most is, és az is marad.
Az összes tagja - kivétel nélkül - tőről metszett, fényre sötétedő kommunista, azoktól meg nem várható az égvilágon semmi jó. Elvük a kettős mérce, semmi más !!!
Egyébként is csak rombolni tudnak (tudtak), építeni nem építettek még soha semmit.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?