Blogolj!

Ki mondta, hogy bezár 40 kórház?

A hír szent, a vélemény szabad. Ez Pulitzer József hitvallása. Újságíróként ezt kell követnünk. Ezt illene. Persze a szenzáció hajhászása közepette néhányan magasról tesznek erre az egészre.

Fotó: HamletHub

„Negyven kórház bezár szeptemberben?” teszi fel a kérdést a 24.hu, hivatkozva a hvg-re, és ezt az egészet a Népszava vitte tovább. Mint a jó néphagyomány, szájról-szájra terjed. Csak itt éppen a baromság kezdett burjánzani.

Az egészet a HVG kezdte, akik „kiszúrták” valahol egyetlen mondatot, mégpedig azt, hogy „Megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól.”

Ebből a Népszava és a 24.hu agymenése után végül egészen odáig jutottak, hogy 40 kórháznak annyi. Kell -e mondani, ez óriási baj lenne. De kell -e mondani, hogy ennek a fele sem igaz?!

"Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) határozottan cáfolja a kórházbezárásokról szóló álhíreket. 

Az ÁEEK MTI-hez eljuttatott közleményében arra kéri a sajtó képviselőit, hogy az ilyen alaptalan álhírek gyártásával és kritikátlan átvételével ne próbálják megtéveszteni a közvéleményt.

Szombaton több sajtóorgánum szakértőkre hivatkozva arról írt, hogy akár 40 kórház bezárására is sor kerülhet, miután megszűnt a kórházak mentessége a szigorú pénzügyi gazdálkodási szabályok alól. A türelmi idő lehetővé tette, hogy a kórházak akkor is fizethessenek bért és végezhessenek betegellátást, ha az egészségpénztártól kapott összeg már nem fedezte a költségeket."

Tehát nyugalom, csak fantáziálgatnak, amivel nem is lenne gond, ha valami forgatókönyvet írnának. Ott elfér, ha eleresztik a fantáziájukat, sőt nagyon is jól jön. Ebben az esetben viszont kimondottan hátrány.

És ezeket az igazságot nyomokban sem tartalmazó írásokat olvasva még rémisztőbb lenne a kórházak bezárása. Elvégre ezeket a hibbantakat, akik ezeket az álhíreket gyártják, valahol csak kezelni kell. Ehhez pedig kórház és orvos kell. Sok.

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/55968/pics/lead_800x600.jpg
24.hu,fake news,HVG,Népszava
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-23 15:40:25
Az idézett három médiafelület (meg a többi libcsi őrült) élő példa arra, hogy a kommunisták (liberálisok) világéletükben csak és kizárólag mocskolódni, és rombolni tudtak, és tudnak. Aki elhiszi a marhaságaikat, az sem teljesen normális.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?